Ukrajna bekeményít a kettős állampolgárságú magyarokkal szemben

Startlap - Startlap
Az is kiderült, mire hivatkoznak az eljárással kapcsolatban. Heti hírösszefoglaló.

Megfosztják tisztségeiktől a kettős állampolgárságú kárpátaljai magyarokat

Egy elnöki rendelet alapján megfosztják tisztségeiktől a kettős állampolgárságú kárpátaljai magyarokat. Az ügy minden fontosabb részlete ide kattintva érhető el. 

Orbán Viktor bejelentést tett a bértámogatásokról

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjút. A kormányfő elmondta: nem volt más választásuk, mint szigorítani. A miniszterelnök többek között arról is beszélt, hogy március 15-ig nyitva marad a konzultáció, utána döntenek a nyitásról. “A harmadik hullámban vagyunk, ami erősebb lesz, mint a második volt. A legnehezebbre kell felkészülni” – fogalmazott. Részletek.

Megjelentek a Magyar Közlönyben a szigorítás részletei

Péntek délutánra a Magyar Közlönyben is megjelentek a hétfőtől érvényes, az egész országra kiterjedő szigorítások részletei. A kötelező maszkhordás mellett a rendeletben kitérnek arra is, mely boltok és szolgáltatások működhetnek zavartalanul a következő két hétben és melyek azok, amelyeknek be kell zárniuk. A kaszinók nyitva tartására külön kitértek. Részletek itt.

Szereted a sajtot? Akkor nem fogsz örülni: drasztikusan drágulnak a tejtermékek

A Terméktanács összesen 20-30 százalékosra becsüli a termelői költségek emelkedését, amelyet a vásárlók fognak megfizetni. Az egyes termékek ára elég eltérő mértékben változik. Részletek itt.

Távozott a Fidesz a Néppárt európai parlamenti frakciójából

A Fidesz európai parlamenti képviselői szerdán kiléptek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció az ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását – jelentette be még aznap Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményükben. További részletek itt

A kórház-főigazgató “teljes garanciát” ad az ellátás működésére, mert csak 5500 ember mondott fel

Több kórházban egész osztályok működése állt le, Jenei Zoltán átcsoportosításokkal megoldhatónak érzi a problémát. Az országos kórház-főigazgató teljes nyilatkozata itt elérhető.

Lantos Gabriella: El lehetett volna érni, hogy ne 15 ezer halottnál tartsunk

Lantos Gabriella szerint már hetekkel ezelőtt szigorítani kellett volna az ország egyes részein. De szerinte amíg mi a politikai játszmákban a másik legyőzésével foglalkozunk, addig a koronavírus nevet rajtunk és terjed. Az Új Világ Néppárt elnökségi tagjával, egészségügyi szakértővel készített interjút itt olvashatod el.

Ezer forintra kerekített gépjárműadós csekkekkel borzolja a kedélyeket a NAV 

Fotó: Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az idei évtől az adóhatóság szedi be a gépjárműadót. Az új rendszerben több hibát fedeztek fel, amelyek nemcsak az érintetteknek, hanem a könyvelőknek is okoztak kellemetlen meglepetéseket. További információkért katt ide.

Koronavírusos lett Dobrev Klára

A DK EP-képviselője maga jelentette be a hírt. A tünetekről és a további részletekről ide kattintva olvashatsz.

Cellatárs lett M. Richárd és a soroksári futónő gyilkosa

Együtt raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd és a soroksári futó nő megölésével vádolt, R. Szilveszter. A Blikk cikkéből kiderül, milyen megfontolásból kerülhettek egy cellába, valamint azt is, hogyan jön ki egymással a két rab. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Kásler elmondta, kiknek kellene felvenni a negyedik oltást

képcím

Árstop: megérkezett a hivatalos, pontosított rendelet, kiderült...

képcím

Hamarosan a központi időpontfoglalóban is regisztrálhatsz a...