Újszülötteket árulnak milliókért Magyarországon

Megdöbbentő riportot tett közzé az RTL Klub.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-01-17 23:24

Magyarországon rendkívül körülményes gyermeket örökbe fogadni, viszont rengetegen szeretnének újszülöttet adoptálni. Ezt a helyzetet használják ki azok a kismamák, akik úgy döntenek, hogy pénzt kérnek magzatukért.

Megrendítő riportot adott le az RTL Klub a Fókusz szerdai műsorában, amely a bűncselekménynek számító fizetős örökbefogadást járta körbe.

Mindjárt az elején egy olyan rejtett kamerás felvételt mutattak be, amelyen egy férfi arról beszélt, hogy párjával együtt milliókat kérnek azért, hogy örökbe adják az öt hónap múlva születendő gyermeküket.

Mivel Magyarországon becslések szerint 20 ezer kisgyermek vár arra, hogy adoptálják, de csak 900 jut el új szülőkhöz, egyre többen hajlandóak fizetni a kicsikért.

Budavári Zita, a Bölcső Alapítvány elnöke elmondta, először 10 éve hallott egy ötmilliós esetről, két éve pedig személyesen futott bele egy hárommilliós történetbe. Annak ellenére, hogy ez emberkereskedelem, és bűncselekménynek számít, ma már rendszeresen hall anyukákról, akik eladják újszülöttjüket, a neten keresve pénzesebb családokat.

A Fókusz munkatársai ezek utána olyan hirdetést adtak fel a világhálón, amelyben örökbefogadó párnak állították be magukat. Néhány nap múlva már jelentkezett is egy házaspár, akikkel felvették a kapcsolatot, rejtett kamerás felvételt készítve a találkozóról.

Itt már a lényegre tért a terhes nő férje, aki elmondta, hogy ötmillió forintot kérnek a kicsiért, hónapokra elosztva. Az is kiderült, hogy több házaspárt is “versenyeztetnek” a csecsemőért. A gyerekért kapott összeget pedig egyenesen fájdalomdíjnak nevezte az apa.

Budavári Zita elmondta, hogy a lehúzás itt nem mindig áll meg: nem egy olyan történetről van tudomása, amikor a gyermek reményében már megegyeztek és támogatták az anyát, de végül nem kapták meg a kicsit.

A Bölcső Alapítvány elnöke szerint az is előfordul, hogy egyszerre több családot is hitegetnek, felváltva kérve pénzt tőlük a gyerek reményében.

A Fókusz úgy értesült, hogy több rendőrségi ügy is van fizetős örökbefogadással kapcsolatban, de az ORFK nem volt hajlandó nyilatkozni ezekről.

 

Nyitókép: Thinkstock

Mai nap hírei

Hazahívják külföldről a szlovák orvosokat

szimpatika.hu5 órája

S.O.S ! Elloptak egy BUSA tárcsát, a nyomravezetőnek jutalom jár!

agroinform.hu7 órája

Gulyás Gergely úgy értelmezte az SZFE-s tüntetést, hogy az utcára vonuló ezrek a kormány mellett állnak ki

szeretlekmagyarorszag.hu8 órája

Hány vonal van a csuklódon? Tűpontos képet ad egészségedről, jövődről és sikereidről

femcafe.hu9 órája

Megfontolandó lehet egy újabb védekezési intézkedés

demokrata.hu11 órája

Élő koronavírussal vizsgálták a maszk hatékonyságát

hamuesgyemant.hu14 órája

Pénzt ad a régi mobilokért a Telenor

gsmring.hu16 órája

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

ezalenyeg.hu16 órája