Újabb szigorítás jöhet a boltokban az ünnepi vásárlási időszakra

Startlap - Startlap
A szakszervezet változásokat sürget, polgárőrök és külsős vagyonőrök bevetésével. Reggeli hírösszefoglaló.

Újabb szigorítás jöhet a boltokban az ünnepi vásárlási időszakra

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke változásokat, és egyúttal polgárőrök, külsős vagyonőrök bevetését sürgeti a boltok bejáratnál és a polcok közöt. Miről van szó? Innen kiderül.

Megyétől függően 50 ezres különbség is lehet a budapesti és a vidéki nyugdíjak között

Az átlagos nyugellátást alapul véve több tízezer forintos a differencia a fővárosi és a vidéki nyugdíjak között. Egyelőre nincs olyan megyénk, ahol az ellátások átlaga nem haladná meg a nettó minimálbér összegét, ugyanakkor jövőre a sereghajtó térségek nagy eséllyel becsúsznak a minimálbér alá. Pontos számok és további részletek itt nézegethetők.

Orbán Viktor volt az egyik főszereplő a zárt ajtók mögötti EU-csúcs második napján

Fotó: Thierry Monasse/Getty Images

Az október 16-i brüsszeli EU-csúcs második napján már túl voltak a három legkeményebb témán (Brexit, klímaváltozás, járványhelyzet), azonban amikor a tárgyalásokat a sima ügynek ígérkező Európai Unió – Afrikai Unió csúcstalálkozó előkészítésének megbeszélésével folytatták, nem várt problémába ütköztek. Ugyanis az eseményről kiszivárgott részletes beszámoló szerint ekkor egy 45 perces vita következett a magyar miniszterelnökkel, két szó miatt. Ha kíváncsi vagy, hogy mi történt, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Online is megszámoltathatod magad, ha nem akarsz találkozni a népszámlálási biztosokkal

Májusban megkezdődik a jövő évi népszámlálás. Újdonság lesz a nemzetközi szinten is egyre fontosabb szerepet játszó hivatalos nyilvántartások felhasználása, valamint az online kitöltési lehetőség. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Százmilliókat költött utazásra Orbán Viktor és stábja tavaly óta

A sajtó kérdésére a külügy elárulta, mennyi pénz ment el a kormányfő külföldi utazásaira az elmúlt 20 hónapban. Orbán Viktor főleg villámlátogatásokat szokott tenni, de a háromnapos indiai kirándulása 80 millió forintba került. Bővebben.

Nem vezet nyilvántartást a Klik a megfertőződött pedagógusokról

A Magyar Nemzet az állami intézményeket fenntartó Klebelsberg Központnál (Klik) érdeklődött a betegség vagy karantén miatt kieső pedagógusok pótlásáról, valamint fizetésük folyosításáról. A választ ebben a cikkben foglalták össze.

Karácsony Gergely kénytelen lesz kormányközeli céggel felújítani a Lánchidat?

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images

A főpolgármester által levezényelendő eddigi legnagyobb beruházásra négyen tehetnek ajánlatot a közbeszerzési eljárásban október 28-áig. Három vállalat a NER részeként könyvelhető el, a negyedik, szintén nem esélytelen cég osztrák tulajdonban áll. Karácsony Gergely nincs könnyű helyzetben: ha a közgazdasági racionalitás győz, akkor nagy valószínűséggel egy, a kormány szívének kedves kivitelező lesz a befutó, ha folytatódik a politikai csatározás, akkor pedig zátonyra futhat a vészesen elrozsdásodott híd renoválása. További információkért kattints ide.

Íme a leggazdagabb magyar települések rangsora

Minden megyében csökkent az egy főre jutó vásárlóerő – derült ki a GfK legfrissebb nemzetközi tanulmányából. Az élen továbbra is Budapest áll, de még itt is közel 40 százalékkal elmarad az éves vásárlóerő az uniós átlagtól. A különbségek nemcsak nemzetközi szinten, hanem országon belül is jelentősek. A fővárost követő tíz leggazdagabb település listájába egy nagy ugrással új szereplő került, és az első helyen álló községben a hazai átlag másfélszerese az adózás után egy főre jutó jövedelem. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Erős széllel jön az enyhülés

Az ország egy részére déli szél kíséretében enyhébb léghullámok érkeznek, más területeken viszont még kevésbé lesz érzékelhető a változás. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Vitézy arról, hogy Karácsony megtámadta saját győzelmét

képcím

Karácsony megtámadta saját győzelmét

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?