Újabb részletek a meddővé tett nő ügyében

Tovább bonyolódik a miskolci kórház ügye, ahol egy fiatal női beteget állítása szerint úgy sterilizáltak, hogy erről csak évekkel később értesült. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-01-23 09:22

Fotó: MTI/ Vajda János

Rendőrségi nyomozás indul a nő ügyében, akit állítólag a tudtán kívül sterilizáltak a miskolci kórházban

Tovább bonyolódik a miskolci kórház ügye, melynek fiatal nőbetegje állítja: az intézmény egyik orvosa úgy távolította el, illetve csonkította meg a petevezetékeit, hogy erről nem tájékoztatták. Az esetről eredetileg a 168 Óra számolt be, ez az írás azonban a főszerkesztő döntése nyomán ma már nem elérhető. A fejleményekről ide kattintva olvashatsz.

Válogatott atléta volt és orvosnak készült a debreceni egyetemista, aki szombaton kiugrott a kollégiumból

A fiúról, aki január 18-án, a Debreceni Egyetem Markusovszky Lajos Kollégiumának 8. emeletéről kiugorva vetett véget életének, ebben a cikkben olvashatsz.

“Mint ha Neymar az utolsó pillanatban nemet mondott volna a Barcelonának és a Real Madridba igazolt volna” – Vitézy Dávid személyében zseniális adut nyertek Karácsony ellen

Az ellenzéki és kormánypárti körökben egyaránt mélyen elismert szakértelemmel rendelkező Vitézy Dávid a főváros helyett a kormánynak mondott igent, és így a BKK helyett a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója lesz. A főpolgármester csütörtökön nevezheti meg a BKK új vezérének személyét, de Vitézy döntése által teljesen megváltozik a Budapesttel kapcsolatos csatározások arca. És nagy kérdés, hogy ha nem Vitézy, akkor ki lesz a BKK élén.

Elfordította a célkeresztet a Fidesz: a cigányok az új migránsok?

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodában évek óta hetente többször mérik fel a közvéleményt, hogy aztán közérthető, súlykolható üzenetekké varázsolják az eredményeket. A modell Arthur Finkeltsteintől származik, és Habony Árpád honosította meg. De a Fidesz kommunikációs krízisben van, amit az önkormányzati választás felerősített: keresi a következő kitörési pontot, amivel az emberek igazságérzetére hivatkozva maguk mellé állíthatják a szavazókat. A cigányok lesznek az új menekültek? És mi a helyzet a klímavészhelyzettel? Az alábbi cikkből megtudhatod.

A rendőrség is vizsgálódik a korábbi ferencvárosi polgármester kéményseprő barátja ügyében, aki lezuhant magánrepülőjével végezte a sürgősségi betegellátást

Bácskai János beszédet mond a Croatica horvát kulturális, informatikai és kiadói központ új épületének átadásán 2019 májusában. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Rudits Tibor neve majdnem az összes jelentős, gyanús IX. kerületi ügylet környékén felbukkant, az önkormányzati lakásokkal való üzleteléstől kezdve a kétes felújításokon át a parkolási botrányig. Valamint egy, a kerületi szakrendelővel kötött szerződésben, amely szerint a vállalkozó ingyen a sürgősségi ellátás rendelkezésére bocsátja két terepjáróját, plusz a Bulldog 100 SK-61 típusú brit kétüléses kiképző repülőgépét. Úgy, hogy Ferencvárosban sürgősségi ellátás nincs, és a gép lezuhant. A dologra rákérdeztek a rendőrségnél, és érdekes választ kaptak.

Ennyi pénzt kapott az igazságügyi tárca éléről távozó Trócsányi László

Busás végkielégítéssel és szabadságmegváltással búcsúzott az igazságügyi minisztériumtól Trócsányi László. Ha helyesen számol a sajtó, akkor a felhalmozott szabadságaiért járó pénz aggályos lehet. Pontos számokat és további részleteket erre a linkre kattintva nézegethetsz.

Egy fura patthelyzet miatt leállhat a magyar vasút történetének legdrágább projektje

Nagyon úgy tűnik, hogy megfeneklett a kínai-magyar kapcsolatok kirakatprojektje, a Budapesttől Belgrádig futó vasútvonal  magyarországi szakaszának 630 milliárdos fejlesztése, mivel a kínaiak a terveket, Magyarország a pénzt akarná. Részletek itt.

Mérföldő a Parkinson-kór kezelésében: ötödikként Szegeden végezték el a legmodernebb agyi pacemaker beültetését 

Január 16-án nagy lépés történt az előrehaladott stádiumú Parkinson-kór kezelésében: elérhetővé vált egy új mélyagyi stimulációs eszköz beépítése. Anglia, Németország, Svájc és Hollandia után ötödikként Magyarországon végezték el szerdán a beavatkozást a szegedi idegsebészeti klinika hibrid műtőkomplexumában. A kezelésről és a szerdai operációról itt írnak bővebben.

Boris Johnson szerint az Egyesült Királyság átlépte „a Brexit célvonalát”

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

A brit parlament elfogadta az ország EU-tagsága megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénytervezetét, Boris Johnson pedig Skóciának is üzent. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Hamarosan jelentősen enyhül az időjárás

A jövő héttől vége lehet az éjjeli fagyoknak, és jóval magasabb hőmérsékletet mérhetünk majd. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Nem engedélyezik itthon a fizetős Covid-oltásokat

novekedes.hu4 órája

Düsseldorfi rendőrök 34 fuldokló, éhező kutyát találtak egy magyar autóban

168.hu5 órája

Máris elfagyott a kajszi a februári hideg éjszakákon?

agroinform.hu6 órája

Horváth Éva kivételt tett és végre több dolgot is elárult titokzatos párjáról

life.hu10 órája

Orbánt diktátorozó példamondatokat kapott Varga Judit, amikor Brüsszelben franciát tanult

444.hu11 órája

Esküvői dolgozók elárulták: ebből sejtették egy lagzin, hogy a pár házassága rövid lesz

joy.hu12 órája

Opitz Barbi ezzel a képével letarolta a közösségi médiát

liner.hu12 órája

Előnyben a Real és a City

eurosport.hosszabbitas.hu17 órája