Újabb részletek a meddővé tett nő ügyében

Tovább bonyolódik a miskolci kórház ügye, ahol egy fiatal női beteget állítása szerint úgy sterilizáltak, hogy erről csak évekkel később értesült. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-01-23 09:22

Fotó: MTI/ Vajda János

Rendőrségi nyomozás indul a nő ügyében, akit állítólag a tudtán kívül sterilizáltak a miskolci kórházban

Tovább bonyolódik a miskolci kórház ügye, melynek fiatal nőbetegje állítja: az intézmény egyik orvosa úgy távolította el, illetve csonkította meg a petevezetékeit, hogy erről nem tájékoztatták. Az esetről eredetileg a 168 Óra számolt be, ez az írás azonban a főszerkesztő döntése nyomán ma már nem elérhető. A fejleményekről ide kattintva olvashatsz.

Válogatott atléta volt és orvosnak készült a debreceni egyetemista, aki szombaton kiugrott a kollégiumból

A fiúról, aki január 18-án, a Debreceni Egyetem Markusovszky Lajos Kollégiumának 8. emeletéről kiugorva vetett véget életének, ebben a cikkben olvashatsz.

“Mint ha Neymar az utolsó pillanatban nemet mondott volna a Barcelonának és a Real Madridba igazolt volna” – Vitézy Dávid személyében zseniális adut nyertek Karácsony ellen

Az ellenzéki és kormánypárti körökben egyaránt mélyen elismert szakértelemmel rendelkező Vitézy Dávid a főváros helyett a kormánynak mondott igent, és így a BKK helyett a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója lesz. A főpolgármester csütörtökön nevezheti meg a BKK új vezérének személyét, de Vitézy döntése által teljesen megváltozik a Budapesttel kapcsolatos csatározások arca. És nagy kérdés, hogy ha nem Vitézy, akkor ki lesz a BKK élén.

Elfordította a célkeresztet a Fidesz: a cigányok az új migránsok?

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodában évek óta hetente többször mérik fel a közvéleményt, hogy aztán közérthető, súlykolható üzenetekké varázsolják az eredményeket. A modell Arthur Finkeltsteintől származik, és Habony Árpád honosította meg. De a Fidesz kommunikációs krízisben van, amit az önkormányzati választás felerősített: keresi a következő kitörési pontot, amivel az emberek igazságérzetére hivatkozva maguk mellé állíthatják a szavazókat. A cigányok lesznek az új menekültek? És mi a helyzet a klímavészhelyzettel? Az alábbi cikkből megtudhatod.

A rendőrség is vizsgálódik a korábbi ferencvárosi polgármester kéményseprő barátja ügyében, aki lezuhant magánrepülőjével végezte a sürgősségi betegellátást

Bácskai János beszédet mond a Croatica horvát kulturális, informatikai és kiadói központ új épületének átadásán 2019 májusában. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Rudits Tibor neve majdnem az összes jelentős, gyanús IX. kerületi ügylet környékén felbukkant, az önkormányzati lakásokkal való üzleteléstől kezdve a kétes felújításokon át a parkolási botrányig. Valamint egy, a kerületi szakrendelővel kötött szerződésben, amely szerint a vállalkozó ingyen a sürgősségi ellátás rendelkezésére bocsátja két terepjáróját, plusz a Bulldog 100 SK-61 típusú brit kétüléses kiképző repülőgépét. Úgy, hogy Ferencvárosban sürgősségi ellátás nincs, és a gép lezuhant. A dologra rákérdeztek a rendőrségnél, és érdekes választ kaptak.

Ennyi pénzt kapott az igazságügyi tárca éléről távozó Trócsányi László

Busás végkielégítéssel és szabadságmegváltással búcsúzott az igazságügyi minisztériumtól Trócsányi László. Ha helyesen számol a sajtó, akkor a felhalmozott szabadságaiért járó pénz aggályos lehet. Pontos számokat és további részleteket erre a linkre kattintva nézegethetsz.

Egy fura patthelyzet miatt leállhat a magyar vasút történetének legdrágább projektje

Nagyon úgy tűnik, hogy megfeneklett a kínai-magyar kapcsolatok kirakatprojektje, a Budapesttől Belgrádig futó vasútvonal  magyarországi szakaszának 630 milliárdos fejlesztése, mivel a kínaiak a terveket, Magyarország a pénzt akarná. Részletek itt.

Mérföldő a Parkinson-kór kezelésében: ötödikként Szegeden végezték el a legmodernebb agyi pacemaker beültetését 

Január 16-án nagy lépés történt az előrehaladott stádiumú Parkinson-kór kezelésében: elérhetővé vált egy új mélyagyi stimulációs eszköz beépítése. Anglia, Németország, Svájc és Hollandia után ötödikként Magyarországon végezték el szerdán a beavatkozást a szegedi idegsebészeti klinika hibrid műtőkomplexumában. A kezelésről és a szerdai operációról itt írnak bővebben.

Boris Johnson szerint az Egyesült Királyság átlépte „a Brexit célvonalát”

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

A brit parlament elfogadta az ország EU-tagsága megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénytervezetét, Boris Johnson pedig Skóciának is üzent. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Hamarosan jelentősen enyhül az időjárás

A jövő héttől vége lehet az éjjeli fagyoknak, és jóval magasabb hőmérsékletet mérhetünk majd. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.