Újabb örökké tartó dugó jöhet Pesten: 800 méteres alagút épül a belvárosban

Startlap - Startlap
Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél nemsokára megkezdődnek a munkálatok.

Hamarosan tartós forgalomkorlátozás, és vele együtt hosszútávú dugó várható a fővárosban az Erzsébet híd pesti hídfőjénél a Főtáv alagútépítési munkálatai miatt – írja a 24.hu. A Szabad sajtó útja 2-4. számú épület melletti szakaszon induló földkitermelésnek köszönhetően legalább kilenc hónapra lezárják a híd felhajtó oldalának két szélső sávját.

A közműalagút a metróalagutakhoz hasonlóan készül

A Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. júniusban jelentette be, hogy megkezdik a fővárosi hőgyűrű kivitelezési munkálatait, amelynek 5 milliárd forintos költségét EU-s és saját forrásból finanszírozzák. A projekt a távhővezetéket az Erzsébet híd aljnán viszi Budáról Pestre.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél és a Városház utcánál két nagy szerelőaknát alakítanak ki, és köztük egy közel három méter átmérőjű közműalagutat hoznak létre a metróépítéshez hasonló technológiával.

A Városházáig tartó 800 méteres szakaszon egy kisebb fúrópajzs alakítja ki az alagutat, a felszínen, a Szabad sajtó útján pedig egy résfalazó gép dolgozik majd. A munkálatok idejének jelentős része alatt a Március 15. tér is lezárásra kerül.

Ez is érdekelhet

képcím

Gond van a gyógyteákkal a Nébih szerint: több tucat népszerű...

képcím

Stummer szerint Orbán titokban saját alagutat építtetne a Puskás...

képcím

Koronavírus: Magyarország helyzete világszinten egyedülálló