Újabb masszív járványhullámra figyelmeztet a WHO

Startlap - Startlap
Az Egészségügyi Világszervezet nyárra várja a koronavírus újabb hullámát, amely szerintük a korlátozások feloldása miatt következik be. Délelőtti hírösszefoglaló.

Újabb masszív járványhullámra figyelmeztet a WHO

A vírus nem fog attól eltűnni, hogy az államok nem figyelik többé

– jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója csütörtökön. Hans Kluge a járványügyi óvintézkedések feloldását hibáztatja, és jelezte, a szervezet kitart a vírus elleni védekezést szolgáló javaslatai mellett. További információkért katt ide.

Orbán Viktor: Úgy jöttem haza, hogy egyfolytában égett a piros lámpa a fejemben

Az elmúlt 10 napban “diplomáciai nagyüzem” zajlott, Volodimir Zelenszkij telefonált, Ukrajnában a katonák fogytán vannak, és “szembe kell nézni a realitással” – többek között ezekkel a témákkal indította szokásos péntek reggeli rádióinterjúját a kormányfő. Orbán Viktor a magyarországi haderőfejlesztési programok “sürgős” beizzításáról és új határvadász rendszer felépítéséről beszélt, a vétózást “félrevezető kifejezésnek” tartja, és közölte, most a védekezés és nem a támadás ideje van. A miniszterelnök legfontosabb gondolatai itt olvashatók.

“A helyzet nagyon súlyos, de ha földhöz verem magam, akkor sem tudok vizet fakasztani”

Az már vállalhatatlan, hogy a település egyes részein két napja nincs víz

– fogalmazott a vízhiány által legsúlyosabban érintett Solymár polgármestere, aki saját maga is tapasztalja a problémát, ugyanis mint mondja, “gyakorlatilag egy csepp víz sincs” a házában. A településen már hangosbemondóval igyekeznek rábírni a lakosságot, hogy “normál üzemben” használják a vizet, a pilisborosjenői polgármester beépítési stopot szorgalmaz. Bővebben.

Rakétákkal lövik Odesszát az oroszok

STR/NurPhoto via Getty Images

Legalább 17 ember életét veszítette rakétatámadásban az ukrán kikötővárosban. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

A brüsszeli pártok kiállnak a magyar vétó ellen

Többpárti európai parlamenti állásfoglalás készül a 137 ország által aláírt adómegállapodás ügyében, a határozat célpontja a globális minimumadót egyedüli uniós tagállamként ellenző Magyarország. A szocialisták sajnálatukat fejezték ki, hogy egyes tagállamok fegyverként használják a vétójogot, hogy azzal engedményeket csikarjanak ki. Bővebben.

30 százalékkal nőtt a mentőkhöz beérkezett átlagos riasztások száma

A mentőszolgálat közvetlenül tapasztalja az időjárás változásait, hidegfront esetén például az epilepsziás rohamokon és a szüléseken keresztül. A kánikula a szívbetegek és a magas vérnyomásban szenvedőket veszélyezteti. A rendkívüli hőség által okozott fokozott egészségügyi veszélyekről Győrfi Pál nyilatkozott.

Összeomlott a kamasz fiú, aki a 7 éves kislányt még igen, de 16 éves nővérét már nem tudta kimenteni a Dunából

A Bors értesülései szerint egy Kárpátaljáról menekült család gyermeke fulladt bele a Dunába Visegrádnál, miután a szülők tudta nélkül mentek el fürdőzni. A két lány derékig ment a vízbe, ahol hirtelen elmerültek, az őket kísérő 14 éves fiú már csak az egyiküket tudta kihúzni a partra. A fiú szülei megszólaltak. Részletek.

A már befizetett nyaralások árát is megemelik

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy jelentős plusz összeg befizetésére kényszerülnek azok, akik utazási irodák segítségével szervezték meg a vakációt. A tapasztalatok azonban azt mutatják, ennek ellenére sem mondunk le a nyaralásról. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Medvetámadást videóztak a Tátrában

Leon Neal/Getty Images

Az állatot már húsz perce filmezték, amikor hirtelen megindult a videót készítő férfi felé, akiről egy helyi politikus azt mondta, tapasztalt természetfotósról van szó. Íme a felvétel.

40 fokos hőség érkezik

Péntek este hidegfront éri el hazánk területét, előtte azonban helyenként akár 40 fokos csúcshőmérsékletre készülhetünk. És a helyzet a hétvégén, illetve a jövő héten sem lesz jobb. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Orsi Ajpek/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"