Új rendelet jelent meg az adóvisszatérítésről

Startlap - Startlap
Orbán Viktor írta alá, az előleghez nem nyúlhatnak a hitelezők. Délelőtti hírösszefoglaló.

Új rendelet jelent meg az adóvisszatérítésről

Az Orbán Viktor szignójával jegyzett rendelet értelmében a gyermeket nevelők adóvisszatérítés előlegét mentesítetik az ún. követelésfoglalás alól. További információkért katt ide.

Kifakadt a horvát kézielnök: “Ami Magyarországon volt, az őrület és káosz!”

Mindenkinek gratulálunk ahhoz az áldozathoz, hogy eljött, és kockára tette az egészségét. Minek egymásnak esni, amikor mindenki látja, hogy ezen az Eb-n semmi sem volt normális?

Miközben a helyi sajtó és szakma a horvát csapat teljesítményét támadja, Tomislav Grahovac, a szövetség elnöke azt mondja, ezt az Eb-t megrendezni se lett volna szabad. Bővebben.

Schadl György minden követ megmozgatott azért, hogy megtarthassa kék villogóját, és a buszsávban utazhasson

A 444.hu folytatja a Schadl-Völner botrány méretesre dagadt nyomozati anyagának feltárását, benne a lehallgatott telefonbeszélgetések leiratával. A keddi részben a Bírósági Végrehajtói Kar elnök “kispályás énje” került a célkeresztbe, aki képtelen volt elviselni, amikor a rendőrség elvette a jogtalanul használt kék villogót a Škoda Superbről. A történetben megjelenik egy orvos, akivel az egyik beszélgetésben érdekes mellékszál pattan ki: felbukkan Tóni és Barbara. Bővebben.

Szakcsi Lakatos Béla: Nem azért játszottam, mert kampányszlogen, hanem csak úgy, vicc volt

MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalán külön videó is megjelent arról, ahogy az ismert zongorista a Fidesz új kampánydalával fejezi be műsorát. Szakcsi Lakatos Béla, aki korábban a Józsefváros Díszpolgára címet a “rendkívül kiélezett” politikai helyzetre hivatkozva nem vette át, azt állítja, hogy “hiba történt”. Részletek.

Transparency: Magyarország az EU második legkorruptabb tagállama

Még a tavalyinál is rosszabb eredményt ért el hazánk a Transparency International korrupciós jelentésében, Magyarországot külön kiemelik a jelentésben negatív példaként. Az egyetlen ország, amely Magyarországnál kritikusabb helyezést ért el, csupán egy ponttal szerzett többet 100-ból a 13 felmérés alapján összeállított ún. Korrupció Érzékelési Indexben. Részletek.

Meghalt Setét Jenő

Keddre virradó éjjel 50 éves korában elhunyt Setét Jenő roma polgárjogi aktivista. Setét halálhíréről a Roma Sajtóközpont nyilatkozott.

Újra rendel a fóti orvos, aki megverte a rátámadó betegét

Egy korábbi munkatársa szerint a civilben testépítőként működő doktor agresszív, a fótiak viszont nem bánják, hogy az ügyeletes orvos visszatért a rendelőbe, ügyes szakembernek tartják, akire nem volt panaszuk. Videó.

Koronavírus itthon: nőtt a kórházban ápoltak száma

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák. Az adatokat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Földgázzal zsarolja Európát Putyin, de nagyot veszíthet hosszú távon

Oleg Nikishin/Getty Images

Míg a szükségleteit döntően importból fedező EU kereslete nő, 2021 második félévében 38 százalékkal kevesebb földgáz érkezett a Gazpromtól, mint 2018-ban. A holland TTF földgáz tőzsdei jegyzése decemberben tízszeresére szökött fel, de a tizenkét hónapos trend is 300 százalékos gázáremelkedést mutat. A lengyel villanyszámlák átlagosan 24, a gázszámlák pedig 54 százalékkal növekednek januártól. Több uniós ország közös beszerzésről és tárolásról tárgyal, ártámogatással, árbefagyasztással próbálkoznak, Franciaországban emiatt az állami energiakonszern árfolyama januárban összeomlott a tőzsdén. A Fidesz a rezsicsökkentést dicsőíti, 2022-ben tovább nyílik az olló a hazai és az uniós piaci árak között. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Vége az éjszakai fagyoknak

Változékonyabb idő következik, több felhővel és erősebb légmozgással. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Timothy Snyder: Putyin simán győzelmet hirdet a televízióban

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop