Tüntető vegánok előtt csontozott ki és evett meg egy szarvaslábat bosszúból egy séf

A vegánok hónapok óta kitartóan tüntettek a torontói étterem előtt, amikor a szakácsnál betelt a pohár. Az aktivisták elborzadtak, de az étterem végül roppant jól járt az egész felfordulással.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-03-30 17:08

A vadhúsokra specializálódott torontói Antler étterem tulajdonosa, Michael Hunter vendéglője előtt tavaly télen jelentek meg az állatvédő tüntetők, egy ismert aktivista, Marni Ugar hívására, írja a 24.hu.

Először még kevesen ácsorogtak a vendéglőnél, de idővel egyre többen lettek és ezzel együtt egyre hangosabbak is. “Gyilkosság”, “az Antlernek vér tapad a kezéhez” feliratú tábláikat kitartóan lobogtatták, és minden alkalommal, amikor kinyílt a bejárati ajtó, azt üvöltötték, hogy “gyilkos”.

Hunter elég sokáig bírta cérnával, eleinte teljesen ignorálta őket, és azt hitte, majd eltűnnek maguktól. Később felhívta a figyelmüket, hogy vegán ételek is vannak az étlapon, de ezzel sem járt sikerrel. Múlt pénteken viszont elege lett, és úgy döntött visszavág az elmúlt hónapokért. “Sértegetnek minket, ezért én is sértegetni fogom őket. Ezért elmentem egy szarvaslábért” – mondta a séf.

❗️Antler RESTAURANT OWNER TAUNTS US by DISMEMBERING a DEER’S LEG in VIEW of OUR PROTEST; COPS INTERVENEFor licensing of this video, contact licensing@unilad.co.uk.

Közzétette: Len Goldberg – 2018. március 23.

Így hát Michael Hunter előrevitt egy jókora szarvaslábat a konyhából, az egyik utcára néző ablak előtti asztalra tette a húst, és a vegán tüntetők előtt nekilátott a csontozásnak, és a darabolásnak. Amikor elkészült, visszavitte a konyhába a húst, sütött belőle egy darab steaket, és jóízűen megette az ablaknál.

„Sokkolt. Nagyon szomorú lettem” – nyilatkozta a tüntetést szervező Ugar, aki úgy véli Hunter azért csinálta ezt, mert az aktivisták kezdtek sikert aratni, és ártottak az üzletnek.

Valójában Ugar messze jár a valóságtól. Egy másik torontói étteremtulajdonos szerint a tüntetők persze roppant bosszantóak, de ők a “legcsodálatosabb marketingeszköz is egyben”, hiszen ötször annyi libamájat adtak el abban az időszakban, amikor az ő étterme előtt tüntettek vegán aktivisták.

Az étterem tapasztalatait erősíti meg egy brit kutatás is, amiből kiderült, hogy az agresszív vegetáriánusok kontraproduktívak, és viselkedésükkel pont húsevésre késztetnek egy csomó embert, írja a 24.hu.

Címlapkép: Facebook