Kiemelt Hírek 2018. július 06.

Tragikus hír érkezett az elárasztott thaiföldi barlangból

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 06.
Meghalt egy búvár a mentési munkálatok közben.

Meghalt egy búvár az elárasztott az észak-thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben – közölték pénteken a helyi hatóságok.

A tájékoztatás szerint a 38 éves férfi, Szamarn Punan, a thaiföldi haditengerészet elit alakulatának egykori tagja – aki önkéntesként részt vett a mentőmunkálatokban – csütörtök este oxigénpalackokat helyezett el a barlangban az útvonalon, amelyen keresztül a bentrekedt csoportot kimenekíteni készülnek.

A palack eljutott, de a férfi rosszul lett

A férfi eljuttatta a palackot a kijelölt helyre, majd a visszafelé vezető úton eszméletét vesztette. Megpróbálták újraéleszteni, de a kísérletek nem jártak sikerrel.

Az ifjúsági focicsapat tagjai és edzőjük június 23-án tűntek el a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben.

Az egész Thaiföldet mozgósító országos figyelem mellett hétfőn, csodával határos módon élve találták meg őket. Azóta orvosi vizsgálatnak vetették alá a 11 és 16 év közötti gyerekeket, állapotuk kielégítő, legtöbbjüknek csak csekély egészségügyi problémájuk keletkezett kilenc nap után a föld alatt.

A thaiföldi haditengerészet által közreadott képen néhány fiú az edzőjével a Tham Luang-barlangban 2018. július 4-én. (MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet)

Csökken az oxigénszint

A mentőakcióval ugyanakkor sietni kell, mivel a hatóságok most azt állítják, hogy aggodalomra ad okot az oxigénszint csökkenése a kamrában, ahol a fiúk csapdába estek – írja a 24.hu.

Ezért most azon is dolgoznak, hogy egy körülbelül 5 kilométeres kábelt vezessenek be a barlangba, hogy oxigént juttassanak a barlangba.

 

(MTI)

Keresés az oldalon