Továbbra is szabadon van a Budapesten megölt prostituált gyilkosa

Nancy apja beszélt a történtekről, kislánya rettegett halála előtt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-01 10:55

Fotó: Facebook

Egy éve ítélték el a 19 éves prostituált kínai gyilkosát, aki azóta sincs rács mögött. Az Akácfa utcai gyilkosság 2015 tavaszán történt. Nancyt, a fiatal prostituáltat brutálisan meggyilkolta egy kínai férfi, Jao Kao-peng, aki másnap Kínába menekült. A lány édesapja, H. Ernest a Blikknek mesélt a szörnyű emlékekről, és máig képtelen beletörődni abba, hogy a tettes szabadon sétál.

„Nancy rettegett a halála előtt – mondta a Németországban szobafestőként dolgozó apa. – Többször mondta, hogy nagyon fél. Azt hiszem, a kínai férfi csak megbízást teljesített, amikor kioltotta a kislányom életét. A lányom kényszerből kereste a pénzt a testével, sajnos tizenöt éves kora óta, mert az anyját is eltartotta. Félt valakitől, nekem is elmondta, hogy retteg. Többször kértem, jöjjön velem, de nem akarta az anyját magára hagyni. Úgy tudom, hogy a prostituáltak között Barbi néven ismert fiatalkorúval ő is fogadott különleges, elit kuncsaftokat egy bérelt lakásban, a futtatóik pedig ezzel zsarolták az ügyfeleiket. Ez ügyben rendőrségi idézést kapott a lányom, de meghallgatása előtt meghalt.”

A nyomozás során kivizsgálták ezeket a szálakat is, de eredménytelenül. Nancy apja szerint a bizonyítékot tartalmazó telefont elvitte a kínai férfi, akinek DNS-ét a rendőrök megtalálták a helyszínen.

„A lányomnak én adtam a pénzt az iPhone telefonjára, amelytől nem vált volna meg, de a rendőrség csak egy régit talált a lakásban – tette hozzá az apa. – A kínai kolónia szerint a gyilkos jól keresett ugyan, két helyen is dolgozott, de drogra és nőkre költötte a pénzét, adósságai voltak. A lányomtól százötvenezer forintot vitt el, amiből nem lehet Kínába repülni, és ennyi ideig bujkálni. Nancynek mindent megadtam, színésznő szeretett volna lenni, én fizettem az iskolát is, ahová színészképzésre járt. Május másodikán találkoztam volna vele, egy nappal előtte megölték.”

A jogerős ítélet szerint Jao Kao-peng a lányt Akácfa utcai lakásában egy hamutartóval fejbe verte, villanyvezetékkel fojtogatta, majd konyhakéssel szurkálta meg. Nancy 15 perc alatt elvérzett, később az anyja talált rá. A bíróság emberölésért és kifosztásért 18 év börtönre ítélte a szakácsot, aki a gyilkosság másnapján Kínába repült. Ott beismerő vallomás tett, de szabadon engedték, mondván, nincs a két ország között kiadatás. A férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben – ha olyan országban fogják el, amellyel Magyarország kiadatási szerződésben áll, ügyét újra kell tárgyalni.

Mai nap hírei

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu7 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu7 órája

6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

168ora.hu7 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu8 órája

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

tisztajovo.hu10 órája

Katasztrofális sátrazásom története: laza vagyok, de ami sok, az sok, és ez bizony sok volt

she.life.hu10 órája

Ezt ne hagyd ki! Köllő Babett átlátszó felsőben pózolt

metropol.hu17 órája

5 szuperegészséges diétás étel ami azonnal és hosszan eltelít

unilife.hu19 órája