Tönkrement a jótékonykodó bajai lángosos, bezárják a sütödét - megható sorokkal búcsúzik a tulajdonos

Startlap - Startlap
Kisfiúként hajléktalan volt a városban, ezért életét a szegények megsegítésének szentelte, de a piacon már nem tudott fennmaradni a jólelkű lángossütő.

Augusztus 26-án tartanak még egy utolsó karitatív rendezvényt, majd végleg bezár a jótékonysági akcióiról híres bajai lángossütő, ugyanis a vállalkozás csődbe ment.

Az utolsó könnycseppek után kiírom. Egy hajléktalan kisfiú voltam Baján, de felelőtlen soha. A lelkem és a szívem mindig a helyén volt. (…) Egy éve vettem át a hely üzemeltetését, jótékonysági megmozdulásainkat egy ország követte. S lettek vele együtt részesei. De minket sem kímélnek a közterhek és költségek… Tudomásul kell venni hogy nem lehet kigazdálkodni, én nem az az ember vagyok, aki nem áll be egy-egy közös és nemes ügyünk mellé. Hogy mégis miért zárunk be? Maradjunk annyiban, hogy volt egy ember, aki hiszékeny volt, és elhitte azt amit ígértek neki, ezzel megelőlegezve a bizalmat felé. Tönkrementünk. Hónapok óta sejthető volt… De kihúztuk az utolsó pillanatig

– írja a Facebookon Szabó Richárd, a Sugó-parti Lángossütő tulajdonosa.

Hogy megérte-e? Nincs a történetünkben olyan perc, vagy pillanat, amit szégyellnénk… Távozunk… Emelt fővel. Köszönöm az emberek mérhetetlen összefogását, barátaim és kollégáim önzetlen segítségét. Megtanultuk gyűlölni a gyülöletet. Szeretés van emberek. Ezt ne feledjétek!

Augusztus 26. Karitatív Gyermeknap . Az utols könnycseppek után kiírom. Egy hajléktalan kisfiu voltam Baján, de…

Közzétette: Sugó-parti Lángossütő – 2018. augusztus 20., hétfő

A hír hallatára az emberek hamar felajánlásokat tettek, a tulajdonos azonban azt mondja, nem fogad el pénzt.

Szeretném világosan leszögezni hogy nem fogadok el segítséget magánemberektől. Könyörgöm, mindenki bérből, nyugdíjból és különböző támogatásból él. Ha elfogadnám, az számomra erkölcsi érvágást jelentene. A héten még dolgozom, hátha lesz megoldás, de szeretettel, alázattal és tisztelettel kérek mindenkit, ne gyűjtsetek. Inkább ha úgy érzitek, jót akartok tenni, segítsétek a gyermekosztályt, vagy vegyetek tartós élelmiszert és hozzátok el hozzánk, hogy minél több családon tudjunk segíteni vasárnap. (…) Igen, itt voltam fedél nélküli 13 -14 évesen… Es igen, lehet ismét alapjaiból kell újrakezdenem… De felállok. És addig is megteszek mindent, de mindent azért, hogy minél több embernek tudjak/ tudjunk segíteni

– fejtette ki Szabó Richárd.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Rejtély, miért vette el Novák Katalin egy 10 éves magyar kislány...

képcím

Pintér Sándor átírta az abortusz szabályait

képcím

Katatüntetés: a belvárosban vonulnak a tüntetők