Több százezer magyar bankszámláját zárolhatják egy hét múlva

Startlap - Startlap
Mutatjuk, kiknek lehet kellemetlen meglepetésben része, és mi lesz a zárolt számlákon lévő pénz sorsa. Hírösszefoglaló.

Vészesen közel a határidő, rengeteg ügyfél adós még a banki adategyeztetéssel

A Magyar Bankszövetség legutóbbi, szeptember eleji körképe szerint a vállalati ügyfelek közül közel 150 ezren nem azonosították még magukat, a lakossági ügyfelek esetében pedig több százezres számról lehet szó. A nem azonosított bankszámlákat október 31-e után zárolniuk kell a pénzintézeteknek. Arról, hogy kiknek lehet kellemetlen meglepetésben része, valamint mi lesz a zárolt számlákon lévő pénzzel, ebben a cikkben olvashatsz.

Mindenképp jár a magyar havi átlagbér Borkai Zsoltnak

 

MTI/Krizsán Csaba

Ugyan nem mondta ki Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, hogy Borkai Zsolt győri polgármester mondjon le, de szerinte a Borkai-ügy még nem ment végig. A miniszterelnök véleményét itt olvashatod. Szintén friss fejlemény, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság nem tudja, a kormány pedig egyelőre nem akarja megvonni Borkai Zsolt olimpiai életjáradékát. Magyarázat az alábbi cikkben.

Elutasította Baranyi Krisztina kézfogását Bácskai János az átadás-átvételen

Ferencváros új polgármestere értetlenül állt a helyzet előtt. Mint fogalmazott,

hogy a végén nem fogadta el a kinyújtott kezet, az előrevetíti azt, hogy nem biztos, hogy felhőtlen együttműködés lesz ennek a kerületnek az érdekében az elkövetkező öt évben.

Bácskai ugyanakkor meg is indokolta, miért nem nyújtott kezet. Ebből a cikkből kiderül.

Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem adja vissza winchesterét a volt dunaújvárosi alpolgármester

iStock

“Nagytakarítás” zajlott a dunaújvárosi önkormányzatban azután, hogy kiderült, az ellenzék veheti át a hatalmat. Pintér Tamás, a város új polgármestere megdöbbentő részletekről számolt be.

Már 5 százalékos párt körvonalazódik a Toroczkai-féle szélsőjobb körül

Kevés szó esett a NER megtörése és az ellenzék megerősödése mellett az október 13-ai önkormányzati választás egy kisebb, de később akár komolyabb jelentőségre is esélyes eredményéről: a Toroczkai László-vezette Mi Hazánk visszafogott, de egyértelmű megerősödéséről. Az alábbi cikkben kárpótoljuk a téma iránt érdeklődőket.

Bemutatjuk az Aurórát megtámadó fekete ruhás fajvédőket

Október 23-án a budapestiek arra kapták fel a fejüket, hogy egy fekete ruhás szélsőjobboldali szervezet vonul a belvárosban. A Légió Hungária tagjai délután a nyolcadik kerületi Auróra közösségi házhoz mentek, ahol leszakították és felgyújtották a szivárványszínű Pride-zászlót, a bejáratot pedig emblémájukkal dekorálták ki. Este pedig, miután tagjaik a Jobbik rendezvényét is megzavarták, a Nagykörúton vonultak skandálva. De kik ők valójában, és mit akarnak?

Visszaveszi-e a Néppárt a Fideszt?

Egyre több olyan információt hallani, hogy “rezeg a léc”, kérdéses, hogy visszaveszi-e az Európai Néppárt a soraiba a Fideszt. A zágrábi EPP-kongresszuson nem lesz döntés a párt ügyében, viszont a lengyel Donald Tusk lehet az új elnök. A fideszesek negatív forgatókönyve lehet egy brüsszeli Néppárt-Fidesz frakciószövetség megcélzása. A lehetséges forgatókönyvekről bővebben a lenti cikkben olvashatsz.

Megszállja a hatóság a temetőket halottak napján

iStock

Fokozott rendőri készültség lesz a közutakon és a temetők környékén a közelgő mindenszentek és halottak napja idején. 

Megmenekülhet a pusztulástól a legendás gőzhajó, a Szőke Tisza

2012 óta süllyed és pusztul a tápéi kikötőben a legendás Szőke Tisza. A gőzhajó már közel 100 éves, lehetett volna belőle műemlék is, de már nyomokban sem emlékeztet arra az impozáns hajóra, ami hajdanán volt. Most azonban felcsillant a remény.

Esőt, erős szelet hoz a markáns hidegfront

Jelentős változás előtt áll időjárásunk, ugyanis a hétvégi kellemes, meleg időt követően hétfőtől a komoly lehűlés mellett esőre és erős szélre is számítani kell. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Csirkehiány lehet a boltokban a szakmai szervezet szerint

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról

képcím

Orbán megfejtette a "Magyarország előre megy, nem hátra" szlogent