Több mint 50 százalékos fizetésemelést kapott 16 államtitkár

Startlap - Startlap
A képviselői államtitkárok jóval 3 millió felett fognak keresni a kormányban, amely állítólag saját magán is spórol. Orbán Viktor saját hatáskörében döntött. Délelőtti hírösszefoglaló.

Több mint 50 százalékos fizetésemelést kapott 16 államtitkár

Folytatódik a béremelések osztogatása a Parlamentben, amelyről június óta Orbán Viktor saját hatáskörében, pénzügyi limit nélkül dönthet. Ezúttal a képviselői államtitkárok javadalmazását emelték meg, olyan összeggel, ami közel kétszerese a nettó magyar átlagbérnek. Részletek.

Különleges gázkészletről adott ki rendeletet Orbán Viktor

A kormányfő aláírásával “különleges földgázkészlet létrehozásáról” döntöttek a Magyar Közlönyben, amelyre legfeljebb 1,85 millió eurót terveznek költeni. Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön utazott Moszkvába, hogy fölgázvásárlásról tárgyaljon. Bővebben.

Pest vármegye főispánja a királyság visszaállításáról: “Nem gondolhatja senki komolyan”

Tarnai Richárd Pest Megyei kormánymegbízottnak, akinek kedd óta 18 társával együtt a hivatalos titulusa főispán, sokkal jobban tetszik ez a megnevezés, mint az elvtárs. Tarnai interjúban fejtette ki, hogy 2022-ben főispánnak lenni igazából a “természetes dolgokhoz” való visszatérés. Bővebben.

Benzinárstop: új kormányhatározat jelent meg

Bálint Porneczi/Bloomberg via Getty Images

Miközben már Varga Mihály is kimondta, nem tarthatók hosszú távon a hatósági árak, éppen olyan határozat jelent meg a közlönyben, ami az üzemanyagárak befagyasztását segíti. Egy személycsere mellett több milliárdos forrásról intézkedtek, amelynek kapcsán érdemes megjegyezni: adófizetői pénzből nyújtanak támogatást az adófizetőknek szóló kedvezményes árak fenntartásához. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Nem is tart rendezvényt a Mi Hazánk, csak lefoglalták az Andrássyt a Pride elől

Az Andrássy utat visszaadjuk a normális embereknek, családoknak

– fogalmazott Novák Előd pártelnök. A Mi Hazánk áldemonstrációja miatt idén módosított útvonalon halad a Budapest Pride. Részletek.

Új kormánybizottság alakul Orbán Viktor vezetésével, és végre Rácz Zsófiának is találtak feladatot

Az EU-elnökség Kormánybizottság megalakulásáról rendelkeztek, ugyanis 2024 második felében Magyarország lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnöke. Az is kiderült, hogy a 22 évesen, külön neki szóló törvénymódosítással kinevezett Rácz Zsófiának Navracsics Tibor új pozíciót adott. További információkért katt ide.

Márki-Zay Péter mégis megkérdezi a lakosságot, kell-e nekik tűzijáték

Hódmezővásárhely polgármestere négy-négy érvet sorolt fel az augusztus 20-i tűzijáték ellen, illetve mellett, majd kijelentette, “talán elnézik neki”, ha a felvállalja véleményét, és bejelentette az esemény megtartását. Aztán megérkeztek a negatív visszajelzések a helyiektől. Részletek.

Mire elég egy kWh energia? A Magyar Villamos Művek elmagyarázta

Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

A társaság listát adott ki, amelyen gyakran használt háztartási eszközöket és azok fogyasztását veszik sorra. A rezsicsökkentett régi árak fogyasztási határa és az új árak csütörtökön derültek ki Németh Szilárd rezsibiztosnak köszönhetően. Íme a lista.

Már látni a kánikula végét

Szombaton akár 40 fokos csúcshőmérséklet is lehet, és a helyzet nem fog azonnal jelentősen javulni, enyhülni fog az elviselhetetlennek tűnő forróság. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

81 rakétát lőttek ki az oroszok ukrán városokra

képcím

"Dicsőség Ukrajnának!" – mondta az ukrán hadifogoly, majd...