Tízezrek hagyják el Budapestet, és egyre messzebb mennek

Startlap - Startlap
A járvány erőteljes ingatlanpiaci hatása nem áll meg a városhatárnál, a látványosan csökkenő népességet a kistelepülések szívják fel. A főváros esetében azonban a home office az agglomerációt is kiszélesítette, és Budapesttől egyre távolabb nyomja fel az árakat, akár a duplájára. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Tízezrek hagyják el Budapestet, és egyre messzebb mennek

A járvány erőteljes ingatlanpiaci hatása nem áll meg a városhatárnál, a látványosan csökkenő népességet a kistelepülések szívják fel. A főváros esetében azonban a home office az agglomerációt is kiszélesítette, és Budapesttől egyre távolabb nyomja fel az árakat, akár a duplájára. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Orbán Viktor: A zárás csak lassítás

Az oltási akcióhetet meghosszabbítják, a szülők oltassák be a gyermekeket, az országba igyekvő menekültek kapcsán pedig azt a kérdést tette fel: “hova teszünk 100 ezer börtönlakót?”. Péntek van, vagyis miniszterelnöki rádióinterjúval indult a nap.

Orbán Viktor megtiltotta az önkormányzatoknak az adóemelést

Se új adót kivetni, se a helyi adókat emelni nem lehet a kormányfő által csütörtök este kiadott rendelet értelmében. A települések pénzügyi helyzetét kiélező intézkedést a járvánnyal indokolják. Részletek.

Csányi Sándor zárt ajtók mögött tárgyalt Márki-Zay Péterrel

MTI/Mohai Balázs

Az állami közbeszerzések nyerteseit gyakran támadó ellenzéki miniszterelnök-jelölt más kategóriába sorolja az OTP-elnököt. Ő egy “önálló intézmény”, és nem politizál – állítja Márki-Zay. A hódmezővásárhelyi polgármester interjúban nyilatkozott arról, miért kereste fel őt Csányi Sándor, és miről beszélgettek egymással. Bővebben.

Koronavírus itthon: a halottak száma továbbra is magas, de újabb rekordot döntött az oltási akcióhét

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva találhatók.

Bányarobbanás Oroszországban: 46 bányász és 6 bányamentő veszítette életét

A nyugat-szibériai szénbányában néhány éve egy hasonló balesetben 13 ember halt meg, az idei műszaki ellenőrzésen 139 szabálysértést találtak. A hatóságok több személyt őrizetbe vettek és büntetőeljárás indult. A tragédiáról ebben a cikkben olvashatsz.

Matolcsy György 55 milliárdért renovál, miközben a nagy beruházások lefújására kéri a kormányt

A jegybankelnök a gigantikus költségvetési hiány miatt kongatta meg a vészharangot. De vajon a Szabadság téri bankpalota épületének több évtizede változatlan művészeti kárainak helyreállítása, az MNB futurisztikus irodaházának felépítése és az akarattyai konferenciaközpont milliárdos építkezése miért nem képezi kritika tárgyát? Részletek.

A Parlamentben egyedül a Jobbik és a KDNP hallgat a képviselők oltásáról

Az egy képviselőre jutó oltások számában a Párbeszéd vezet, de a Fidesz, az MSZP, a DK és az LMP is szorgalmasan oltakozott. Jakab Péter adatvédelmi okokra hivatkozva elutasította a kérdést, azt ugyanakkor határozottan jelezte, hogy ellenzik a kötelező oltást. A független képviselők körében már ennél vegyesebb a kép. A 24.hu körkérdést intézett az Országgyűlésbe arról, kinek hány oltása van, és mit gondolnak Bencsik András javaslatáról, amellyel kötelezővé tennék számukra a koronavírus elleni vakcinát. Íme a válaszok.

A szaloncukor, a bejgli és a csokimikulás is drágább lesz

Roland Weihrauch/picture alliance via Getty Images

Az édességek minden összetevőjének emelkedett az ára, de még a szállításhoz szükséges karton is drágább lett, nem beszélve a munkaerőről. A gyártók az idei ünnepekre is 3,5 ezer tonna szaloncukorral és 8 millió csokifigurával készülnek, de mennyibe fog ez kerülni a vásárlóknak? Pontos számok és további információk itt.

Esőt, sőt, havazást is hozhat az érkező mediterrán ciklon

A békés időjárásának ezennel vége, méghozzá hosszabb időre, egyes országrészekben hóesés, máshol jelentős eső várható. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Megkaphatja Magyarország a befagyasztott uniós pénzek egy részét

képcím

Elszállt a költségvetés: 1100 milliárddal lesz nagyobb a hiány

képcím

Ezért blokkolja tovább Magyarország az Ukrajnának szánt 500...