Tíz újszülött lett koronavírusos a temesvári kórházban

Míg a csecsemőknek pozitív lett a koronavírustesztjük, az összes édesanya negatív. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-04-07 18:09

A kép illusztráció. (Fotó: Christopher Furlong/Getty Images)

Tíz újszülött kapta el a koronavírust a temesvári kórházban

Tíz újszülöttnél mutatták ki a koronavírus jelenlétét a temesvári kórházban, ugyanakkor a kismamák vírustesztje egytől egyig negatív lett. Részletek itt.

Járványügyi zárlatot rendeltek el a Budai Irgalmasrendi Kórház belgyógyászati osztályán

A sajtó értesülései szerint a budapesti intézményben több egészségügyi dolgozó és beteg is koronavírussal fertőződött meg. A hírt Müller Cecília országos tiszti főorvos is megerősítette. Részletek itt.

Megkaphatják a diplomájukat azok, akik nyáron államvizsgáznak, de nincs nyelvvizsgájuk?

A kérdésre Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája válaszol ebben a cikkben.

Matolcsy György bejelentette, hogy az MNB 3 ezer milliárd új forrást biztosít a gazdaságnak

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Matolcsy György kedd délutáni sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a pénzügyi rendszer megerősítését célzó, átfogó intézkedésről döntött, amelyek célja Magyarországot visszahelyezni a koronavírus-járvány előtti dinamikus, gyors felzárkózási pályára. Ebben a cikkben összefoglalták a főbb tudnivalókat, vagyis azt, hogy milyen intézkedésekről van szó. Ezenkívül szó esett a forintról és egy új pénzérméről is.

Egy csomó maszk és kézfertőtlenítő tűnt el a kórházakból

Több kórházvezető feljelentést tett, miután egészségügyi készletek tűntek el az intézményekből. A témáról a koronavírus-járvány miatt kirendelt országos kórházfőparancsnok, Halmosi Zsolt tájékoztat ebben a cikkben.

Őrjöngve pofozta az eladót és egy vásárlót egy férfi egy újpesti kisboltban, mert nem vehetett chipset és sört

A 30 éves újpesti férfi március 29-én a 65 év felettiek számára fentartott délelőtti idősávban szeretett volna vásárolni. Amikor ezt a boltban megtagadták tőle, támadásba lendült. Ha érdekel, hogyan történt az eset, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

“Most ott tartunk technológiailag, hogy akármennyit le tudunk gyártani” – összeálltak 3D-s nyomtatással foglalkozó civilek, és elkezdtek arcvédő plexiket termelni a kórházaknak

A 3d nyomtatással a koronavírus ellen nevű Facebook-csoportban olyan magánemberek és kisebb-nagyobb cégek gyűltek össze, akiknek van 3D printerük, és pár héttel ezelőtt megkezdték az ötletelést arról, miként tudnának valami olyasmit gyártani az ő eszközeikkel, amellyel segíthetnének a kórházaknak. Az orvosokkal egyeztetve így jutottak el az arcvédő pajzsokig, amiket hatalmas lelkesedéssel fogadtak a SOTE orvosai, és már külföldről is érdeklődnek irántuk. A kezdeményezésről itt írnak bővebben.

Elárasztották a kirándulók Tihanyt, lépéseket tett a polgármester

Ahogy beköszöntött a tavaszi meleg, tömegesen célozták meg kirándulók Tihanyt. Tósoki Imre polgármester megkezdte az intézkedést. Részletek itt.

Húsvétkor országszerte megváltozik a nyitvatartási rend a Spar üzleteiben

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A húsvét ideje alatt módosult nyitvatartással üzemelnek a SPAR és INTERSPAR áruházak, és a vásárlók, illetve a dolgozók egészségének védelme érdekében a kiskereskedelmi vállalat további intézkedéseket vezetett be. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ebből a cikkből megtudhatod.

Videón, ahogy hatalmas lángokkal ég két épület Gyálon

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint egy ház melléképülete és garázsa gyulladt ki, majd a tűz átterjedt egy személygépkocsira is. Íme mindez videón.

Mai nap hírei

A Bahreini Nagydíj rajtrácsa

formula.hu4 órája

Demeter Szilárd eltörölte a nyelvet, amikor egyenlőségjelet tett Európa és Hitler birodalma közé

konyvesmagazin.hu4 órája

Egyáltalán nem klímabarátak a plug-in hibridek egy kutatás szerint

autopro.hu7 órája

Mike Tyson és Roy Jones kemény csata helyett saját magukat győzték le

igenyesferfi.hu7 órája

Nagyon jól fogynak a Xiaomi mobilok, 50 millió talált gazdára 3 hónap alatt

gsmring.hu8 órája

Ki pályázhat az 50%-os napelem támogatásra?

tisztajovo.hu9 órája

Módosítottak az eutanázia szabályain Hollandiában

szimpatika.hu10 órája

Diana hercegné testvére szeretné, ha a világ megtudná ezt

joy.hu11 órája