Kiemelt Hírek 2018. július 05.

Titokzatos betegsége miatt nem eszik a másfél éves Adél: „A szemünk láttára sorvad el a kislányunk”

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 05.
A kislányt kényszerrel táplálja édesanyja, miközben a gyermek sírva tiltakozik az etetés ellen.

A másfél éves Adél egy rejtélyes betegségtől szenved: még soha életében nem evett normális ételt – írja a Blikk.

Adélka 4 kilóval született, a kórházban még minden rendben volt. Ám itthon már az első perctől tudtuk, hogy baj van: órákig a mellemen volt, de így sem evett eleget. Később a lefejt anyatejet, a tápszert cumisüvegből se fogadta el. Volt, hogy a férjemmel, Gergővel már sírtunk a tehetetlenségtől. Sokáig stagnált a súlya, aztán fogyott: a szemünk láttára sorvad el a gyerekünk

– mesélte sírva a kislány 35 éves édesanyja, Judit. Adél nagyon lassan fejlődött, félévesen még a fejét sem tudta megtartani, hét hónapos korára pedig már éhségérzetet sem érzett, és alultáplálttá vált. Az orvosok semmilyen szervi elváltozást nem találtak a gyermeknél.

Adél mégsem hajlandó enni, pedig még evésterapeutával is próbálkozott a család, így komoly döntést hoztak: a kislányt megműtötték.

Egy gyomorszondát ültettek be neki, most azon keresztül táplálom: kényszerrel. Sír, nem szereti, tiltakozik. Naponta hatszor etetem. Nagyon nehéz, mert kapálózik. Nagyon sok könny és küzdelem van abban, hogy mostanra picivel több, mint 10 kiló. A speciális tápszer három hétre több mint negyvenezer forint. Szerencsére van rá támogatás

– magyarázta az édesanya, aki még bízik benne, hogy találnak egy olyan specialistát, aki meg tudja gyógyítani a kislányt.

A három gyermekes kőpataki család anyagilag is nehéz helyzetben van: Judit férje pék, három műszakban dolgozik. A Tündérkör Alapítvány 200 ezer forinttal támogatta őket, ez azonban csak átmenetileg segít, és valószínűleg számlát nyitnak majd a család javára, hogy folyamatosan támogathassák őket.

Keresés az oldalon