Kiemelt Hírek 2019. július 15.

Titkosították a honvédiskolai szexuális abúzus kivizsgálását

Startlap Kiemelt Hírek 2019. július 15.
Az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja 13 év után távozott a börtönből. Szarvason a hajléktalanokból csicskákat csinálnak, akiket az egész város név szerint ismer. Még 164 millió kell a közpénzből épülő debreceni magániskolának, ahol már az oviban is több millió a tandíj. Hírösszefoglaló.

Tíz évre titkosították a kormány honvédiskolájában történt szexuális abúzus kivizsgálását

A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola csupán akkor értesítette a hatóságokat arról, hogy az intézményben egy éjjel szexuális fajtalanságba fordult a diákok durva játéka, amikor már a sajtó firtatta, miért próbálták eltussolni a bűncselekménygyanús ügyet. Az Országgyűlés honvédelmi bizottsága hétfőn zárt ülésén tárgyalta az iskola fenntartója, a Honvédelmi Minisztérium számára érzékeny történéseket, és az iskolaigazgató meghallgatását, valamint a többi részletet 10 évre titkosították. Az ülés után Kósa Lajos magyarázta az ügyet. Minderről itt olvashatsz tovább.

Az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja 13 év után távozott a börtönből

Hétfőn hajnalban, a 2009-ben megítélt 17 évi szabadságvesztés letöltése előtt elhagyta a Szegedi Fegyház és Börtönt a 2006-os olaszliszkai ügy elsőrendű vádlottja. A szabadulása körülményeiről itt írnak bővebben.

Egész Szarvas név szerint ismeri a helyi csicskákat

Szarvason jelenleg egyetlen hajléktalan sincs – ez elsőre jól hangzik, azonban arról van szó, hogy mindegyikük valamelyik családnál csicska. A városban még soha senkit sem ítéltek el csicskáztatásért, pedig az áldozatokat név szerint ismerik. A helyi szeretetszolgálat 20 éve próbálja megmenteni a modern kori rabszolgákat, de alig tudnak felmutatni eredményt.

Szarvasi városkép 2016 novemberében. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

A csicskák inkább mindent eltűrnek, de nem akarnak visszajutni a hajléktalanellátásba. A szolgasorsba taszított embereket nemcsak az utcáról fogják, hanem egy egész országrészre kiterjedő hálózat segítségével, a szállókról gyűjtik be az embereket. Az alábbi cikkben az Abcúg riportját olvashatod a valószínűtlen mérteket öltött kiszolgáltatottságról.

Még 164 millió kell az adófizetők pénzén épülő debreceni magániskolának

Ösztöndíjas hely nincs, csak a jelentkezés 100 ezer forintba kerül, a tandíj már az ovisoknak is több millió forint: ez az épülőfélben lévő Debreceni Nemzetközi Iskola, amelynek létrehozását közpénzből finanszírozzák. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből az derült ki, hogy a beruházás egy cseppet máris megdrágult: 164 millióval lépték túl a tervezett költségvetést. A miértekről, a tandíj és a létesítmény durva költségeirőlinnen tájékozódhatsz.

A Veritas főigazgató-helyettese reagált Ungváry Krisztián írására

Több oka van annak, hogy a munkaviszonyomat a Veritasnál nem láttam fenntarthatónak, a lényeget azonban leginkább ez a tanulmány tartalmazza

– közölte a minap Ungváry Krisztián, miután közzétette tanulmányát “A diktatúra banalitása – Marinovich Endre és az állambiztonság” címmel. Marinovich Endre, vagyis a Veritas Intézet főigazgató-helyettese vasárnap válaszolt Ungvárynak, részletesen kifejtve, hogy tagadja a vádakat. A közgazdász írásának összefoglalóját ebben a cikkben találod.

Klausmann Viktor: A kormánypárt ajánlásával indulok, a Fideszt tartom az egyetlen életképes pártnak, amelyikkel együtt tudok dolgozni

Klausmann Viktor a mozgássérült gyerekek télisport-oktatása keretében tartott nyilvános edzésen a Kékestető Sícentrumban 2014. február 5-én. (MTI Fotó: Komka Péter)

A Szerencsekerékben ismertté vált, majd később üzletemberként tevékenykedő Klausmann Viktor számára “érkezett egy csöppnyi biztatás is a Fidesz részéről”, majd egy gyöngyösi karácsonyi vásár volt “az utolsó cseppek egyike”, amelynek hatására úgy döntött, indul a helyi önkormányzati választáson. A következő cikkben egy terjedelmes interjút olvashatsz az egykori tévéssel, amelyben tervein kívül többek között az Echo Televízióban vállalt szerepéről, üzletről és a Lázár-fivérekkel közösen nyitott strandjáról is beszél, valamint az Elios-ügyről és Simonka Györgyről is kérdezik.

Egy jogszabályi csavar miatt sokan bukhatják a jelzáloghitel-elengedés plusz millióit

Két hét alatt annyi a kibővített jelzáloghitel-elengedésre vonatkozó igénylés érkezett a kormányhivatalokhoz, mint az előző másfél évben összesen. A roham annak köszönhető, hogy sok korábban támogatásban részesülő család most utólag plusz 3 millió forinthoz juthat hozzá. De van egy olyan jogszabályi fordulat, ami miatt nem jár mindenkinek az ajándék pénz. A részletekért ide kattints.

“Itt még bolt és kocsma sincsen” – közszolgálatok fejlesztésével zárkóztatnák fel az elesett falvakat

A Központi Statisztikai Hivatal információi szerint 300 olyan hátrányos helyzetű hazai falu van, amelyek a helyi közszolgáltatások fejlesztésével felzárkózhatnának. Ezek közül 30 településen indul el egy program, amelyek egyike a hajdú-bihari Told, ahol az Igazgyöngy Alapítvány segítségével látnak neki a feladatoknak. Az alábbi cikkből megismerheted a projekt részleteit, valamint a toldi mindennapok lesújtó nehézségeit, videós beszámolóval

Keresés az oldalon