Kiemelt Hírek 2021. augusztus 21.

Tévét, nyaralást nyerhet, aki beoltatja magát: aggódnak a cégek itthon

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 21.
A munkáltatók különféle ösztönzők bevezetésével igyekeznek elé menni a negyedik hullámnak. Esti hírösszefoglaló.

Tévét, nyaralást nyerhet, aki beoltatja magát: aggódnak a cégek itthon

A munkáltatók nem akarják, hogy a dolgozóik megbetegedjenek, és a termelést hátráltassa, ha kiesnek a sorból, esetleg hatósági intézkedésre van szükség. Már tavasszal nagyvállalatok sora állított fel oltópontot a munkahelyen, emellett különféle ösztönzőket vezettek be, hogy növeljék az oltási kedvet. Mindezek közül kiemelkedik a Samsung jászfényszarui gyárában meghirdetett program. A nem mindennapi ösztönzésről ide kattintva olvashatsz.

Merkely Béla: Lehet, hogy visszatér a maszkhasználat

A Semmelweis Egyetem Széchenyi-díjjal frissen kitüntetett rektora szerint lehet, hogy visszatér a maszkhasználat, de nem minden esetben, mivel az új variáns ellen kevésbé hatékony a maszk. Bővebben.

„Ha Orbán Viktor így eldöntötte, akkor hadd érezzem már jól magam!”

Fotó: Isza Ferenc/AFP

Megteltek a rakpartok a Duna két oldalán az augusztus 20-i tűzijátékra, az ünneplőkkel milliókról és hullámokról beszélgetett a 24.hu riportere. Többen sokallták az ünnepségre költött közel egymilliárd forintot, valaki a Velencei-tóra fordította volna az összeget, de volt olyan is, aki szerint megérte ennyit költeni. Videó itt.

Gulyás Gergely: Az országot nem kell lezárni

Rendkívüli kormányinfót tartottak szombaton, ahol az afganisztáni helyzet mellett a járványról is szó volt. Mint elhangzott, a kormány nem készül az ország lezárására a negyedik hullámban, továbbra is azt kérik azonban, aki teheti, oltassa be magát. Gulyás Gergelytől azt is megkérdezték, hogy ki akarnak-e lépni az Európai Unióból. A válasz és további részletek a tájékoztatóról itt.

Újranyitnak a Covid-osztályok Szlovéniában

Janez Poklukar  egészségügyi miniszter szerint a negyedik hullám, amely már kezdetét vettek Szlovéniában, ugyanolyan erős lesz, mint a korábbiak. Bővebben.

Ötven milliárd forint hitelt vett fel Mészáros Lőrinc érdekeltsége

A hitelszerződést az MKB-val és a Takarékbankkal kötötték meg, olvasható itt.

Orbán után Karácsony is közzétette nyári olvasmányait

Miután csütörtökön Orbán Viktor „nyári könyvajánlót” tett közzé Facebook-oldalán, szombaton Karácsony Gergely is megosztotta nyári olvasmányait. A főpolgármester a posztban többek között Ferenc pápa könyvét ajánlja, innen kiderül, miért.

Bedőlt a szállásközvetítő cég, nem lehet már foglalni Horvátországba az oldalukon

Az elmúlt hetekben sorra mondta vissza a korábban lefoglalt szállásokat a Horvátországra specializálódott szállásközvetítő cég. Az Adrialin ellen hivatalos átszervezési eljárás indult. Hogy ez mit jelent, arról itt olvashatsz.

Ennyibe kerül egy szelet az ország tortájából

Fodor Sándor, a budapesti Habcsók Cukrászda mestercukrásza a Magyarország tortája címet elnyert Napraforgó nevű tortájával az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnepről tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hagyományosan augusztus 20-án lehetett először megkóstolni Magyarország Tortáját is a cukrászdákban. Innen kiderül, mennyit kérnek egy szeletért a finomságból.

Csodaszarvas bukkant fel a Pilisben

Keller Dávid különleges fotósorozata a Pilis szívében készült, és külön érdekessége, hogy a gyönyörű hófehér dámon kívül egy fekete és néhány vadas színű egyed is szerepel a képeken, amikért kattints ide.

Keresés az oldalon