Térképen mutatjuk, hol mikor fog lecsapni a hidegfront

Startlap - Startlap
Szemléletes ábrák órás bontásban a hőségnek véget vető nagy esőzésről, ha nem akarsz bőrig ázni szombaton. Esti hírösszefoglaló.

Térképen mutatjuk, hol mikor fog lecsapni a hidegfront

A szombat éjjel érkező markáns hidegfront vonulását ábrázolták szemléletes térképen órás felbontásban, így kiderül, mikorra érdemes tervezni a szabadtéri programokat, ha egyáltalán érdemes. Íme.

A nagy fajgyűlölőzésből visszatáncoló Hegedűs Zsuzsa: “Ez nem azt jelenti, hogy vissza akarom kapni az állásomat”

Miután Orbán Viktor “nyíltan fajgyűlölő” tusványosi beszédre hivatkozva nyilvános levélben nyújtotta be lemondását a miniszterelnökkel híresen közeli kapcsolatot ápoló szociológus, Hegedűs Zsuzsa pénteken már teljesen más álláspontra helyezkedett, és bejelentette, korábbi lépése “okafogyottá” vált. A szociológust Orbán bécsi nyilatkozata nyűgözte le annyira, hogy közölte, “ennél nagyobb örömet semmi nem tudott volna okozni” neki. A zavaros események folyamát aztán a sajtó kérésére magyarázta.

Mol-vezér az árstopról: “Ellátási problémák lehetnek”

MTI/Szigetváry Zsolt

A százhalombattai finomító rendes körülmények között sem tudja kielégíteni a hazai dízel-fogyasztást, hétfőn viszont le is áll a telephely. Hernádi Zsolt jó ideje sürgeti az üzemanyagokra bevezetett árplafon újragondolását, a Mol elnök-vezérigazgatója pénteken miniszterekkel tartott tárgyalását követően már igen közelinek tűnő fennakadásokról beszélt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Pintér Sándor egyszerre négy rendőri vezetőt cserélt le

A Belügyminisztériumi közlemény többek esetében lemondási kérelemre hivatkozik, másokat viszont indoklás nélkül távolított el pozíciójukból Pintér. További információkért katt ide.

Rezsicsökkentés: a nagycsaládosoknak sem jár automatikusan a kedvezmény

Németh Szilárd rezsibiztos tájékoztatott arról, hogy a három vagy annál több gyermeket nevelő családoknak külön kérelmezniük kell a kedvezményes gázárak foganatosítását. Arról, hogyan lehet igényelni az olcsósítást, erre a linkre kattintva olvashatsz.

Rendkívüli időpontban lesz kormányinfó

A kormányzati sajtótájékoztató rendszerint mindig csütörtökön esedékes, ezúttal azonban furcsa mód szombat délelőtt áll ki az újságírók elé Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely. A dolog nem példa nélküli: tavaly augusztusban is tartottak már szombaton kormányinfót. Részletek.

Eltűnt az internetről a homofób nézeteivel büszkélkedő magyar borászati vállalkozás

A cég weboldalán egy éve hirdették – nem kevés ellentmondással – “mentességüket” a “gyűlölködő, ember- és életellenes liberális-kommunista ideológiától”, amire állítólag azért volt szükség, hogy elhatárolódjanak a “liberális náci agressziótól”. Miután a honlap híre a sajtót is elérte, hirtelen felszívódtak a világhálóról. Részletek.

200 vidéki településen fejleszti szolgáltatásait a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta

MTVA/Bizományosi: Róka László

Annak érdekében, hogy a kistelepüléseken élők számára is fenntartható működést és modern szolgáltatásokat nyújtsanak, a Magyar Falu program keretében a jövő év első negyedévéig szolgáltatási centrumokat hoz létre a két vállalat. Mit jelent ez pontosan? Innen kiderül.

Hóakadályra hivatkozva zártak le egy utat Kaposszekcsőn 

Tekintve, hogy a kánikula közepén kiáltottak hóakadályt a felirat a tolnai községben, vagy kifogytak a táblákból, vagy valaki humoros kedvében volt. A különös figyelmeztetésről fénykép készült.

15 éves fiút ítéltek életfogytiglani börtönre Új-Zélandon

A fiatalt, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, 22 éves társa meggyilkolása miatt találták bűnösnek. A szigetországban több más nem felnőtt korú gyilkos küzd jelenleg is életfogytiglani büntetése elkerülésével, Új-Zélandon régóta viták övezik a rendkívül szigorú büntetőtörvényt, és szakmabeliek is tiltakoznak. Bővebben.

(Címlapkép: Jens Büttner/picture alliance via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás elmondta, mikor bólinthatnak rá a svédek...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi