Térképen az országos lakásárak

Startlap - Startlap
Bárki megnézheti, hogy a legfrissebb adatok szerint a környékén mennyit ér egy négyzetméter. Hírösszefoglaló.

Térképen az országos lakásárak

Megjelent az OTP legfrissebb Lakóingatlan Értéktérképe, ami járási szinten mutatja be a lakásárak alakulását. Az elemzés kiemeli a megyeszékhelyeket, valamint Budapestet, ahol kerületenként is megnézhetjük, hogy a tavalyi évben hol, mennyiért cseréltek gazdát átlagosan a lakások. Itt megnézheted te is, hogy a legfrissebb adatok szerint a környékeden mennyit ér egy négyzetméter.

Ma van a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója

Magyarországot kifacsarta az első világháború és a spanyolnátha, a végső tőrdöfést pedig a trianoni békeszerződés jelentette száz évvel ezelőtt. Ám ahány ember, annyiféle Trianon létezik – a korabeli naplók ennek a legjobb bizonyítékai. Mit éltek át az anyaországba menekülők, hogy élte meg egy vagonlakó gyerek vagy egy budapesti hivatalnok a felgyorsuló eseményeket?  Ebben a cikkben Schmidt Anikó főlevéltáros százéves emlékeket mutat be.

A Magyar Köztársaság első parlamenti tiltakozása: a Fidesz kivonul a Trianon-megemlékezésről

1990. június 4-én a Fiatal Demokraták Szövetsége képviselői kivonultak a Parlamentből a Trianon 70. évfordulóján tartott 1 perces felállás alatt. Orbánék nem a témával volt bajuk, más okból döntöttek a távozás mellett, amit az alábbi cikkből ismerhetsz meg.

Gumibotot és bilincset is használhat az iskolarendőr

Gumibot és bilincs
Getty Images

Megjelent az „iskolai erőszak megszüntetése és megelőzése érdekében” javasolt törvénymódosítási tervezet, melyből többek között az is kiderül, hogy mikor vonhatják majd meg a családi pótlékot. A részletekért ide kattints.

Igazi pénzgyár Orbán barátjának cégbirodalma

100 százalékhoz közeli jövedelmezőség az online kasszáknál, rekord forgalom és profit az építőiparban, és a készpénzszállítás is bejött Garancsi Istvánnak, aki átveszi Andy Vajna helyét a kaszinóbizniszben. Furcsa módon csak a bankja veszteséges. Feltérképezték a lassan áttekinthetetlenné váló cégbirodalmat. Részletek.

Így borította lángokba Amerikát George Floyd halála

Május 25-én egy rendőr a földre kényszerítette George Floydot, miután egy hamis húszdollárossal próbált fizetni egy minneapolisi boltban. A 46 éves fekete férfi  belehalt a brutális előállításba, ennek hatására hatalmas, több esetben erőszakba torkolló tüntetéshullám vette kezdetét az Egyesült Államokban

Megváltozott Csongrád megye neve

2017-ben az Országgyűlés Lázár János, a térség parlamenti képviselőjének javaslatára – ellenszavazat nélkül – módosította a megye nevét. Mától, Trianon századék évfordulóján hivatalosan is új névvel kerül fel a térképekre. Ha kíváncsi vagy mire változott Csongrád, ide kattints.

9,3 milliárdért ad tanácsokat Palkovicséknak a Századvég

MTI/Balogh Zoltán

Ömlik a közpénz a kormányközeli agytröszthöz: ezúttal az Innovációs és Technológiai Minisztérium fizet elemzéseikért. A részleteket itt találod.

Két héttel a szülés után meghalt egy mátészalkai kismama

Kedden lekapcsolták az életben tartó gépekről azt a mátészalkai kismamát, aki két héttel ezelőtt kómába esett, amikor császármetszéssel segítették a világra a kisfiát. A 30 éves nő az első babáját várta, a hetedik hónapban volt. 

Nagyobb esőzés közeleg

A következő napokban változékony időre van kilátás hazánkban. Ha érdekel, mikor várható a legtöbb helyen zápor, zivatar, a részletes időjárás-előrejelzésből kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Irán több mint kétszáz drónnal és rakétával támadta Izraelt

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Kiderült, mit fog csinálni Orbán az Egyesült Államokban