Ezt a bölcsességet mondta a letérdelve imádkozó Orbán Viktor

Startlap - Startlap
Nick Vujicic, az ismert, végtagok nélkül élő motivációs előadó látogatta meg a magyar miniszterelnököt. Heti hírösszefoglaló.

Térden állva imádkozott Orbán Viktor – és elmondta a miniszterelnökség lényegét

Nick Vujicic, az ismert, végtagok nélkül élő motivációs előadó budapesti fellépése előtt pénteken meglátogatta Orbán Viktort is a Karmelita kolostorban. Vujicic, majd  Orbán is kirakott egy olyan képet, amelyen imádkoznak egymás mellett – itt tudod megnézni a fotót. A beszélgetésük során a magyar kormányfő megosztotta azt is, hogy mi is miniszterelnökség lényege – ide kattintvamost te is megtudhatod.

Több százezer magyar bankszámláját zárolhatják egy hét múlva

A Magyar Bankszövetség legutóbbi, szeptember eleji körképe szerint a vállalati ügyfelek közül közel 150 ezren nem azonosították még magukat, a lakossági ügyfelek esetében pedig több százezres számról lehet szó. A nem azonosított bankszámlákat október 31-e után zárolniuk kell a pénzintézeteknek. Arról, hogy kiknek lehet kellemetlen meglepetésben része, valamint mi lesz a zárolt számlákon lévő pénzzel, ebben a cikkben olvashatsz.

Borkaira kemény csapást mért a MOB

A botrányáról elhíresült győri polgármester, korábbi olimpiai bajnok tornász 2010 és 2017 között még a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is volt. Maga sem hitte volna egykor, hogy valaha bekövetkezik az, ami most csütörtökön. Hogy miről is döntött személyével kapcsolatban a tornaszövetség, és mit is közölt a MOB, az ebből a cikkből derül majd ki. Ugyanakkor újraszámolták a győri választás szavazatait, a végeredményt itt érheted el.

Videón, ahogy Orbán Viktor a beszéde közben megpróbálja kivenni Hadházy kezéből a “Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” táblát

Aztán némi dulakodás is volt a miniszterelnök választások utáni értékelő beszéde közben, de ez már egyéb kormánypárti képviselők részvételével történt. Videó erről is van, meg rengeteg kép is, méghozzá itt.

Szembementek a Fidesz EP-képviselői Orbán akaratával

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Másképp döntött a fideszes küldöttség, mint ahogy eddig számolni lehetett vele – mindez egy olyan kérdésben, melyben korábban úgy tűnt Törökország mellé állnak. Az érdekes fordulatról itt olvashatsz beszámolót.  

Hiába költöttek rá tízmilliárdokat, csomó településünkön még mindig rákkeltő az ivóvíz

Irdatlan összegek mentek el arra, hogy a vizeink arzéntartalma megfeleljen az Európai Unió határértékeinek, amelyet a WHO nyomán határoztak meg, a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint azonban nem igazán jártak sikerrel. 85 olyan település van, ahol arzénra nézve az ivóvíz eléri vagy meghaladja az egészségügyi határértéketMely településekről van szó? Milyen következményekkel járhat mindez? Mennyi pénzt költöttek az arzénmentesítési projektekre?  Innen kiderül.

A New York Times szerint az USA budapesti nagykövete túl jóban van Orbán Viktorral, és ez ellentétes az amerikai külügy érdekeivel

A napilap újabb erős, és egyben nagyon figyelemreméltó állításokat közölt arról, hogy David B. Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete miként szabotálja aktívan az amerikai külügy érdekeit, miközben a magyar miniszterelnökkel barátkozik. Itt összefoglalják a hosszú cikk lényegét hét rövid pontban, megemlítve például azt az esetet, amikor Cornstein alsónadrágra vetkőzve repülőzött Orbán Viktorral.

Ursula von der Leyen bizottsága léphet a legkésőbb hatalomra az EU történetében, a Fidesz pedig el is bukhatja a bővítési biztosi pozíciót

Fotó: Adam Berry/Getty Images

A napokban kéne szavaznia az Európai Parlamentnek az új Európai Bizottság beiktatásáról, ugyanakkor Trócsányi és további két jelölt bukása miatt ez minimum decemberig csúszhat. A dologba a román kormányválság is erősen beleszól: előfordulhat, hogy emiatt az Európai Néppárt még egy biztosi posztot megszerez, és így Orbánék elveszíthetik a kiszemelt bővítési portfóliót. Minderről bővebben erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Kiderült, milyen nemzetiségű az a 39 ember, akik halálra fagytak egy kamionban

Több tucat személy is halálra fagyott abban a kamionban, amit az Essex megyei Grays községben találtak Nagy-Britanniában – adta szerdán hírül a Daily Mail. Csütörtökre már az is kiderült, milyen nemzetiségűek voltak az áldozatok – minderről ide kattintva tudhatsz meg többet.

Ekkor állítsd át idén az órát téli időszámításra!

Magyarországon 1954 és 1957 közt az elektromos kapacitási nehézségek miatt alkalmazták, majd 1958 és 1979 között szünetelt a nyári időszámítás. 1980-ban vezették be újra, energiamegtakarítási céllal. Csak egyet kell klikkelned, és te is megtudhatod, mikor kell átállítani az órákat a téli időszámítás alapján.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: A múltkor még felindult voltam

képcím

Magyar-német Eb-meccs: példátlan fejleményről számolt be...

képcím

Orbán Viktor mégis támogatja, hogy Mark Rutte legyen a...