Tényleg nem a magyar ellátórendszer lassítja a beoltás ütemét

Startlap - Startlap
Ugyan az eddigi tempóból ez nem látszik, de a lakosság és az oltások elérhetősége korlátozhatja csupán a magyarországi vakcinációt. Reggeli hírösszefoglaló.

Tényleg nem a magyar ellátórendszer lassítja a beoltás ütemét

Napi félmillió, sőt, napi több millió oltást is képesek vagyunk beadni a kormányzati kommunikáció szerint. Erre nem biztos, hogy lehetőség van, és egyelőre nem volt olyan nap, hogy tízezernél több ember jutott volna vakcinához, mégis határozottan látszik, hogy alapvetően nem az egészségügyi rendszer, hanem a lakosság és az oltások elérhetősége korlátozhatja csak a magyarországi vakcinációt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az Alkotmánybíróság hat év alatt döntötte el, hogy a Paks 2-vel nincs semmi baj

A testület többségi döntése szerint a beruházás titkosítása nem alaptörvény-ellenes, és a nemzetközi szerződésekbe sem ütközik. Bővebben.

Egy orvos 10 napja a koronavírus elleni oltás után

A Telex stábja január 8-tól, vagyis az első oltás beadásának estéjétől végigkísérte a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet pszichiáterének mindennapjait. Mindeközben Jakab Judittal a közérzetén túl az oltás menetéről és a személyes felelősségéről is beszélgettek. Videó.

Látványos közterületi kampánnyal öntik el az utcákat Karácsony Gergelyék

Fotó: Orsi Ajpek/Getty Images

A fővárosi önkormányzat “az egész várost beterítő” figyelemfelhívó kampányt indít hétfőn, a téma a kormány által megfelezett iparűzési adó miatt veszélybe kerülő alapvető közszolgáltatások. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Ungár Péter: Az olyan embereknek, mint én, nagyobb adókulccsal kell adózniuk

Az LMP parlamenti képviselője vasánapi Facebook-bejegyzésében célzott kampányfogásnak minősítette a kormány által bedobott, fiataloknak szóló szja-mentesség, valamint elmagyarázta, mitől neoliberális Orbán Viktor. Íme a poszt.

Rosszul elkészült beruházások, hiányzó pénzügyi beszámolók, iratok: ilyen Kétpót hagyott hátra Boldog István

Pár héttel azután, hogy tavaly decemberben Boldog István fideszes országgyűlési képviselő ellen vádat emeltek hivatali vesztegetés elfogadása és más bűmcselekmények miatt, a 24.hu ellátogatott a Szolnok melletti településre. Kétpón nehezen, de igazi rendszerváltás történt az új, immár valóban független polgármester megérkezésével. És azóta sorra derül fény a korábbi vezetés furcsa ügyeire. Riport.

A britek minden beutazót karanténba küldenek, a szlovákoknál már munkába járni is csak negatív teszttel lehet

A brit kormány átmeneti szigorítást vezet be az esetleg még nem azonosított új koronavírus-változatoktól félve. Az új szabályokról, amelyeket az Egyesült Királyság mindegyik országa követ, itt írunk.

Szlovákiában is keményebb korlátozások lesznek, plusz újabb országos tesztelés indul. További információkért kattints ide.

Egy héttel a robbanás után üzenetet küldtek a kínai bányászok

Életben van az a 12 munkás, akik a kelet-kínai Santung tartományban található aranybányban rekedtek január 10-én. Az eset legfrissebb fejleményeiről ebben a cikkben olvashatsz.

Egymás után állnak Alekszej Navalnij mellett az európai vezetők és Biden

Fotó: Alexey Navalny’s Instagram Account / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

A megmérgezett Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt Moszkvába hazatérve őrizetbe vették. A nyugati vezetők azonnali szabadon bocsátását követelik. Részletek itt.

13 fok is lehet pár napon belül

Keddtől erős délnyugati szél kíséretében melegedés veszi kezdetét. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről