Temetést rendezett Orbán házánál a Momentum

Főbűnözőnek nevezték a miniszterelnököt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-01 11:25

Fotó: Facebook

Az új gyülekezési törvény szerint október elsejével gyűlésnek számít a legalább két személy részvételével közügyben való véleménynyilvánítás céljából tartott nyilvános összejövetel.

A Momentum a törvény szigorítása előtt, vasárnap éjszaka még rendezett egy gyűlést, melynek során eltemették a jogszabályt és koszorút helyeztek el Orbán házánál.

Szerintük

„az az új gyülekezési törvény súlyosan sérti a véleménynyilvánítás szabadságát, a hatalom pedig nem teheti meg, hogy az embereknek ezt a jogát korlátozza. Az új törvény viszont pontosan ezt teszi: mert a hatalmon lévők félnek és minél távolabb akarják tartani magukat az emberek véleményétől, nem akarnak, és nem mernek az emberek szemébe nézni. Ez a szabályozás újabb példája annak, hogy a törvényalkotók nem azon dolgoznak, hogy milyen törvénnyel tudnák jobbá tenni az emberek életét, hanem azon, hogy milyen törvényekkel tudják kényelmesebbé tenni a sajátjukat”

– írták a Facebookon közzétett videójukhoz.

 

Eltemettük a gyülekezési törvényt

A mai naptól szigorodott a gyülekezési törvény, amely a tüntetés szervezések szigorítása mellett megtiltja a politikusok háza előtti tüntetéseket is. Kíváncsiak voltunk, hogy a kormány mennyire tartja be saját szabályait, ezért tegnap este nem sokkal éjfél előtt Orbán Viktor háza elé vonultunk.A Momentum szerint az új gyülekezési törvény súlyosan sérti a véleménynyilvánítás szabadságát, a hatalom pedig nem teheti meg, hogy az embereknek ezt a jogát korlátozza. Az új törvény viszont pontosan ezt teszi: mert a hatalmon lévők félnek és minél távolabb akarják tartani magukat az emberek véleményétől, nem akarnak, és nem mernek az emberek szemébe nézni.Ez a szabályozás újabb példája annak, hogy a törvényalkotók nem azon dolgoznak, hogy milyen törvénnyel tudnák jobbá tenni az emberek életét, hanem azon, hogy milyen törvényekkel tudják kényelmesebbé tenni a sajátjukat!

Közzétette: Momentum Mozgalom – 2018. szeptember 30., vasárnap

 

Orbán Viktor Cinege utcai házánál elhelyeztek egy a gyülekezési jogot szimbolizáló koszorút, gyertyát gyújtottak és néma főhajtással emlékeztek a búcsúztatott korábbi jogszabályra.

A miniszterelnök postaládájába egy levelet is bedobtak, melynek megszólítása „kedves főbűnöző” volt. Hajnal Miklós elmondta, hogy arra szeretnének a levél által választ kapni, hogy miért hoztak hamarabb törvényt a gyülekezésről, mint a korrupcióról.

Úgy gondolják, hogy „ez az intézkedés a legsötétebb kommunista időket idézi fel”.

Mai nap hírei

A magyar a vakcina mögött: Karikó Katalin, akinek a nevét az egész világ megismerte

unilife.hu6 órája

Rendkívüli bejelentést tett Szijjártó Péter a vakcinákról

demokrata.hu7 órája

Brókerbotrány: nincsen felelőssége az államnak

tozsdeforum.hu8 órája

Christoph Európa felé tart

koponyeg.hu9 órája

Megszakad a szív: egy szánkó vetett véget a 18 éves fiú életének

metropol.hu10 órája

Fúziós prosztatabiopszia mentheti meg a férfiak életét

szimpatika.hu11 órája

Nevet kapott a Volkswagen új elektromos zászlóshajója

autopro.hu12 órája

Melania Trump ennél látványosabban nem hagyhatta volna maga mögött az elmúlt négy évet

444.hu18 órája