Kiemelt Hírek 2018. június 17.

Telefonfüggőség - az Apple segít leszokni

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 17.
Leszoktatna a mobilról az Apple új appja.

Kezünkben van a buszon, az iskolában, a munkahelyen, az ebédszünetben, a vécén és sokszor a családi vacsorák alkalmával is. A mobiltelefon a részünkké vált.

Miután az Apple hosszú éveket töltött azzal, hogy a telefonjaiból nélkülözhetetlen tárgyat csináljon, most épp azon dolgozik, hogy kontrollálni tudjuk időközben elharapódzott telefonfüggőségünket.

A szülők szabhatnak határt

Az okostelefon addiktív eszköz, ami valódi függést okozhat. Az Apple olyan applikáción dolgozik, ami segíthet felismerni ezt, és távol tartani magunkat a készüléktől. Az új funkció a Screen Time nevet viseli. Segítségével a szülők figyelemmel tudják kísérni, hogy gyerekeik bizonyos alkalmazásokkal mennyi időt töltenek, és határt is tudnak szabni a túlzott használatnak.

Az alkalmazások, ahogy a nevükben is benne van, használatra születtek. Szinte könyörögnek az időnkért, amit hasznosabban is eltölthetünk. Észrevétlenül szippantanak be

– közölte Craig Federighi, a cég szoftverfejlesztésért felelős alelnöke a kaliforniai San Joséban rendezett Apple Nemzetközi Fejlesztési Konferencián. Idén két meghatározó tulajdonrésszel rendelkező Apple-részvényes is felszólította a társaságot, hogy tegyen valamit a gyermekek elektronikuseszköz-használati szokásainak kordában tartása érdekében.

A Screen Time napi és heti jelentéseket készít a képernyő előtt töltött időről, és arról is, milyen gyakorisággal kerül kézbe a készülék. Craig Federighi bízik abban, hogy ezzel hatékony eszközt adnak a szülők kezébe. Az alkalmazást az IiOS12 rendszerre fejlesztik, és még ebben az évben hozzáférhetővé válik.

 

Keresés az oldalon