Kiemelt Hírek 2018. június 15.

Te is álltál már dugóban a Balaton felé az M7-esen? Akkor ezek a tippek neked szólnak

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 15.
Június 15-én véget ért a tanítás, ezzel együtt beindul a nyári szezon országszerte, így ismét állandósulhat a dugó hétvégenként a Balaton felé. Az M7-es autópálya üzemeltetője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. több hasznos tippet is adott arra vonatkozóan, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Az iskolaszünetben a városi forgalom lecsökken, azonban bizonyos útszakaszokon jócskán megnő az autók száma. Június közepétől augusztus végéig – főleg hétvégenként – rengeteg kocsi indul el Budapestről Balaton felé, így az M7-es autópályán olyan nagy lesz a forgalom, hogy ebben az időszakban akár 80-90 kilométer/órára csökkenhet le a sebesség, így esetenként 15-20 perccel is hosszabb lehet az út a Balatonig. Persze a gyakori baleseteknek köszönhetően az utazási idő akár a sokszorosára is nőhet.

Jellemzően pénteken 14 és 20 óra, szombaton 8 és 13 óra között indulnak el a legtöbben a főváros irányából Balatonra, vasárnap pedig 12 órától egészen az esti órákig telítettek a sávok visszafelé. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kimutatásai szerint a legtöbben 17-18 órakor kelnek útra az M7-esen a hét utolsó napján, de még sokszor 22 órakor is sűrű a forgalom Budapest irányába.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az alábbi videóban foglalta össze tanácsait az utazással kapcsolatosan:

Keresés az oldalon