Tanulságos jelenetet rögzített egy budapesti buszsofőr - videó

Néha a pozitív dolgoknak is lehet hírértéke a budapesti közlekedés során.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-15 17:36

Fotó: YouTube

Híresen problémás a budapesti kerékpárosok helyzete. Ugyan több bicikliút is van a városban, és mindig történnek újabb fejlesztések a kerékpáros közlekedés terén, még mindig bőven kevés a hely az egyre nagyobb kétkerekű tömegnek. A folyamatos konfliktusok és balesetek érdekében nemcsak a város vezetésének kéne lépéseket tennie, hanem a közlekedés résztvevőinek is sokat kellen még fejlődnie.

A körúton tekerni például fogalom: minden fővárosi biciklis ismeri valakit, akinek az arcába csapódott már egy kocsiajtó, aki pedig a járdára merészkedik, az amellett, hogy tilosban jár, elég ronda megjegyzések elé veti magát. A számtalan baleset jól mutatja, hogy nem alaptalanul szitkozódnak a gyalogosok. Az autósok szerint a bicikliseket nem érdekli a KRESZ, cserébe ők gyakran életveszélyesen közel és sebesen húznak el kerékpáros társaik mellett.

A rendkívül forgalmas Rákóczi út is egy igen necces pont, ezen a részen jelenleg szabályosan a buszsávban közlekedhetünk kerékpárral, ami sokak szerint nem éppen a ideális megoldás. A Blaha Lujza tér magasságában készített itt egy videót egy buszsofőr arról, ahogy egy biciklista elengedi a mögötte toporgó buszt.

Tisztelt kerékpárosok! Ezzel a rövid videóval szeretném kifejezni köszönetem minden bicajosnak aki nem csak elvárja, hogy a huszontonnás vassal figyeljünk és vigyázzunk rájuk hanem bebizonyítja, hogy ő is teljes értékű tagja a közúton közlekedő társadalomnak és igen, Ő is figyel ránk! Napi szinten koptatom az aszfaltot és egyre több hasonló hozzáállással találkozom a munkám során! Szívből remélem, hogy a videóban szereplő kerékpáros hölgy példamutató közlekedése ragadós lesz! Mi igyekszünk figyelni rátok és óvni benneteket, de a teljes boldogsághoz Rátok is szükségünk van

– írta a YouTube-on megosztott videó alá buszvezető, aki mindenkinek balesetmentes és boldog nyarat kívánt.

Mai nap hírei

Fekete-Győr: Polt Péter semmiképp sem maradhat főügyész a kormányváltás után

ezalenyeg.hu3 órája

Járvány: újabb kormányfői vizit, mozgósítás, a teszt beszerzési ára az ötezret sem éri el

szabadeuropa.hu3 órája

Sharon Stone elárulta, ki csókol a legjobban Hollywoodban

joy.hu7 órája

Észak-Korea lelőtt és elégetett egy dél-koreait

168ora.hu9 órája

„Amikor a kezembe adták, elmondtam neki, hogy szeretem, és sajnálom, hogy nem ismerhettem meg” – Egy család kálváriája, ami talán megelőzhető lett volna

wmn.hu9 órája

2 méteres patkány került elő egy mexikói csatornából!

napmintnap.com10 órája

Szalai Ádám miatt sztrájkolnak a Mainz futballistái

eurosport.hosszabbitas.hu19 órája

Elhunyt a legendás Michelin-csillagos séf

life.hu19 órája