Születésnapját ünnepli Donald Trump - íme néhány dolog, amit lehet, hogy nem tudtál róla

De vajon mért nevezték el a rovart ilyen furcsán?

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-14 08:00

Fotó: MTI/AP/Michael Probst

Miközben a sajtó attól hangos, hogy sok-sok egyeztetés után létrejött a találkozó Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai diktátor között, addig kicsit háttérbe szorult az a tény, hogy az amerikai elnök a 72. születésnapjára készül.

Fotó: Win McNamee/Getty Images

Donald Trump az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke, New Yorkban született, a Republikánus Párt színeiben indult az elnökválasztáson, demokrata ellenfele az egykori first lady, Hillary Clinton volt.

Fotó: Tom Pennington/Getty Images

A kampány botrányoktól volt hangos, és azóta sem csitulnak a kedélyek, sokan nem értenek egyet a jelenlegi elnök nézeteivel, főleg a nőkhöz és a klímaváltozáshoz való hozzáállását kritizálják. Számos híresség kifejezte nemtetszését Trump győzelme után, például Robert de Niro (aki legutóbb például nemes egyszerűséggel annyit üzent az elnöknek: “Fuck Trump!”), Lady Gaga, de a legélesebb kritikát talán Meryl Streep mondta a Golden Globe gálán.

Donald Trump üzletemberből lett politikus, vagyona szinte fel sem becsülhető. Ő a The Trump Organization konglomerátum elnöke, családja tulajdonában vannak hotelek, szállodák, kaszinók, bevásárlócentrumok.

Szerepelt a kedvenc karácsonyi filmünkben

Trump rengeteg mozifilmben és sorozatban kapott szerepet, a Reszkessetek betörők második részében például ő igazítja el az eltévedt Macaulay Culkin-t, azaz Kevint, ráadásul a saját épületében, a Trump toronyban.

Epizódszerepet kapott a Monk a flúgos nyomozóban, a Szex és New Yorkban, a Sabrina a tiniboszorkányban, A dadusban, a Kaliforniába jöttemben. 2001 és 2014 között számos szépségverseny producere is volt.

Molyfajt is elneveztek róla

Trumpról egy molyfajt is elneveztek 2017 elején (Neopalpa donaldtrumpi), méghozzá azért, mert a lepke fején lévő „frizura” nagyon hasonlít az elnökéhez.

Fotó: Youtube

Bár Trump elmúlt hetven éves, mégis nagyon aktívan jelen van a közösségi média felületeken leginkább a Twitter-oldalán közzétett kirohanásaitól hírhedt.

Könyvet tiltana be

Idén megjelent egy könyv, a Tűz és düh, melyet Trump megpróbált betiltatni, ugyanis az általa elbocsátott Steve Bannon is nyilatkozik benne, aki azzal vádolta az elnököt és fiait, hogy orosz kapcsolatai vannak. Trumpnak eddig három felesége volt, akiktől öt gyermeke született és már nyolc unokája is van.

Az első felesége egy cseh modell, egykori síelő, Ivana Trump, akitől 15 év után, még 1992-ben elvált és akivel három gyermekük született: Donald John Trump Jr., Ivanka Marie Trump és Eric Frederick Trump. Mindhárman a Trump Organization alelnökei, de Ivanka férjével együtt a Fehér Házban is tanácsadó. Donald Trump jelenleg a harmadik feleségével él, a szlovén származású modellt, Melania-t 2005-ben vette feleségül, és 2006-ban megszületett első gyermekük is.

Mai nap hírei

Neked vajon hány éves a lelked? Tűpontos jellemzést ad rólad

femcafe.hu7 órája

Kunetz Zsombor: A kormány gyáva volt

168ora.hu8 órája

Aránytalanul nő a koronavírus fertőzöttek száma

napidoktor.hu11 órája

Tizenkétezerhez közelít az aktív fertőzöttek száma, hat honfitásunk hunyt el

demokrata.hu12 órája

Már a tengerentúlon Vujity Trvtko?

eletforma.hu13 órája

Hétfőtől újra földvásárlás: folytatódik az osztatlan közös tulajdon felszámolása

magro.hu14 órája

Salma Hayek 54 évesen is szédületesen bomba fürdőruhában

joy.hu16 órája

Egy romániai ház padlója alatt találták meg Isaac Newton egyik első könyvét!

napmintnap.com16 órája