Kiemelt Hírek 2018. június 21.

Születésnapját ünnepli a galaxis sármos őrzője

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 21.
Soha nem hitte volna, hogy ilyen sokra viszi egyszer.

Chris Pratt pályája csúcsán van, így van mit ünnepelnie 38. születésnapján. A színész karrierjén sokat lendített, mikor szerepet kapott az új Jurassic Park filmekben, és eljátszhatta Űrlord (Peter Quill/Star-Lord) figuráját a Galaxis őrzőiben. Utóbbival beleírta magát a Marvel-univerzumba, ami, mint tudjuk, elég kifizetődő. A hírek szerint dollármilliókat keresett vele.

Pratt nagyon szegény családból származik, édesanyja bolti eladó volt, édesapja bányász. Sokáig nem tudott megélni a színészetből, Hawaii-on egy étteremben szolgált fel és egy lakókocsiban élt. Itt figyelt fel rá egy színésznő, neki köszönhette első szerepét. Ezután költözött Beverly Hills-be, de itt is sokáig pincérkedett a színészkedés mellett.

Korábban is szerepelt filmekben, de főleg mellékszereplőként. Jelentős állomás volt a karrierjében a 2002 és 2006 között futó Everwood, amiért kétszer is Teen Choice Awards díjra jelölték. Ezután néhány rész erejéig beugrott a Narancsvidékbe is, és 2009-től szerepelt a Városfejlesztési ügyosztály című sorozatban. Chris karakterét, a léha, de nagyon szerethető Andyt nem szánták visszatérő figurának, de a közönség imádta és így jóval tovább benn tartották a sorozatban, mint ahogy azt tervezték.

Láthattuk őt Anne Hathaway vőlegényeként a Csajok háborúja című filmben, valamint feltűnt a Zero Dark Thirty, az Ötéves jegyesség, az Elpuskázva, a Számos pasas című mozikban. Ez utóbbiban együtt szerepelt Anna Farissal, akit feleségül is vett, és azóta egy lányuk is született.

2014 volt az az év, ami a csúcsra lökte: ekkor szinkronizálta a Lego-kaland című animációs film főszereplőjét, valamint belebújt a Marvel egyik karakterének űrszerkójába. A Galaxis őrzőiben egy olyan srácot alakít, akit édesanyja egyedül nevel, és amikor anyját is elveszíti nem marad senkije, csak a walkman-je. Az igazi kaland csak ekkor kezdődik a számára, és bár ő sem érti hogyan, de hirtelen a galaxis egyik őrzőjévé válik egy zöld lány, egy mosómedve és egy fa oldalán. A film sikere miatt 2017-ben elkészült a második rész is, melyben Peter megismeri az édesapját, és a szerelmet. 2018-ban pedig a galaxis őrei is csatlakozhattak a Bosszúállókhoz, a Végtelen háborúban.

Eddig karrierjének legfontosabb állomása volt ez, sokak szerint emiatt kaphatta meg a modernizált Jurassic Park címszerepét 2015-ben. A Jurassic Worldben dinoszauruszokkal hadakozik, ami nem kisebb feladat, mint az űrbeli lények leküzdése. A film sikere miatt idén júniusban mozikba került a folytatás is, a Jurassic World: Bukott Birodalom.

Amikor éppen nem űrlényekkel és dínókkal harcol, akkor beugrik A hét mesterlövész felújított verziójába, vagy Jennifer Lawrence partnereként az Utazókba.

Keresés az oldalon