Szombattól változik a lottósorsolás

Startlap - Startlap
A nemzeti lottótársaság nyolc év után döntött a sorsolás átalakításáról. Esti hírösszefoglaló.

Nyolc év után szombattól változik a lottósorsolás

A Szerencsejáték Zrt. az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében adott hírt a változásokról. Ennek lényegét itt ismertetik.

Egy 13 éves esztergomi lány hátba szúrta iskolatársát

A késelés december 29-én történt, és az áldozat életveszélyes sebesüléseket szerzett. Ebben a cikkben elolvashatod, mi történt pontosan.

Hiába jelentette be Novák Katalin három hete, hogy januártól ingyenes a meddőségkezelés, mégsem így lett

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár december 19-én közölte, hogy 2020 első napjától nem kell fizetni a meddőségkezelésben használt gyógyszerekért és meddőségi beavatkozásokért. Pedig kell. A helyzetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma tisztázta. Részletek itt.

Egy magyar kisfiú 2020 első burgenlandi babája: különleges nevet kapott

Eisenstadtban, vagyis Kismartonban január elsején éjjel negyed háromkor látta meg a napvilágot a tartomány első gyermeke, egy magyar fiú. A piciről erre a linkre kattintva egy fotót és további részleteket találsz.

Kiderült, hogyan került a Fidesz-székház falára a botrányt kiváltó Nagy-Magyarország térkép: képes beszámoló az egyik leggyönyörűbb budapesti épületről

Kisebb botrány lett, amikor Orbán Viktor Facebook-oldalán decemberben megjelent fotó, amelynek hátterében egy, a trianoni döntés előtti Magyarországot ábrázoló térkép virított. A horvát miniszterelnök is kiakadt, a Fidesz sajtóosztálya pedig nagyon kurta magyarázatot adott a diplomáciai botrányt kiváltó tárgyra.

A székház épülete kívülről. (Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László)

Most viszont Kubatov Gábor Fidesz-alelnök meghívására a 24.hu bejárta a kormánypárt Lendvay utcai székházát, és így két lényeges dologra jöttek rá: egyrészt magyarázatot kaptak a térképre, másrészt megállapították, hogy ez bizony egy csodaszépen felújított budapesti épület. Utóbbit egy halom fényképen dokumentálták. A folytatásért ide kattints.

Hiába kap a főváros 50 milliárdot, a pénz nagy része elszivároghat

A 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti rendezését övező alkufolyamat részeként a főváros 50 millárd forintot kapott a járóbeteg-ellátás fejlesztésére a kormánytól. Igen ám, de ez a pénz jóval kevesebbet érhet már egy nyilatkozó egészségpolitikai szakértő szerint. Hogy miért? Innen kiderül.

“A problémát letagadni tök felesleges” – még annál is nagyobb a baj a hármas metró felújított orosz szerelvényeivel, mint ahogy eddig gondolták

Kocsis István egykori BKV vezérigazgató novemberben jogerősen öt év börtönbüntetést kapott hűtlen kezelés és más bűncselekmények okán. Kocsis bábáskodott a felújított orosz metrókocsik 69 milliárdos beszerzése körül, és egyes vélemények szerint ez is megért volna egy rendőrségi nyomozást. Azt, hogy valami nem stimmel a szerelvényekkel, már egy ideje egyértelmű, de most több kocsit kivontak a forgalomból, és már nincs akkora titkolózás az ügyben. A szerelvények állapotáról, az erről szóló ellentmondásos tájékoztatásról, valamint arról, van-e lehetőség kárpótlásra az oroszoktól, itt írnak bővebben.

Egészségügyi közbeszerzéseken összejátszó nagy cégeket büntetett milliárdos összegre a Versenyhivatal 

Több év vizsgálódás után képalkotó diagnosztikai termékeket gyártó és forgalmazó vállalkozásokat bírságolt meg a Gazdasági Versenyhivatal, amiért jogsértő magatartást tanúsítottak egy EU-s pályázathoz kapcsolódó közbeszerzési eljárásokban. Az ügyben több ismert, nagy cég, valamint kormányközeli személy is érintett. Róluk, és a GVH által kiszabott büntetésről itt tudhatsz meg mindent.

Késes támadó gyilkolt Párizsban

A kép illusztráció. (Fotó: Marc Piasecki/Getty Images)

Az elkövetőt a rendőrök agyonlőtték.

Földrengéstől retteg a Balkán

Mióta november végén 6,4-es erősségű földrengés sújtotta Albániát, a környező országokban nincs nyugalom: az egész Balkán-félsziget egy újabb rengéstől tart, és sajnos megalapozottan. Mi az aggodalom oka, és milyen következményekkel járhat egy ismételt földmozgás? Ebből a cikkből megtudhatod.

Ez is érdekelhet

képcím

Karácsony: A tavasz mindig legyőzi a telet

képcím

Újabb utórengés rázta meg Törökországot

képcím

Hivatalos: április végén Magyarországra látogat Ferenc pápa