Szokatlan névvel és speciális árakkal nyitott meg az "orosz McDonald's"

Startlap - Startlap
Vasárnap óta már vendégeket is fogadnak az Oroszországból kivonult amerikai gyorsétteremlánc pótlására szánt éttermekben, amelynek nevét az utolsó pillanatban leplezték le. Nemcsak a kínálaton, hanem az árakon is változtattak, és irdatlan tempóban tervezik a tovább egységek megnyitását. Esti hírösszefoglaló.

Szokatlan névvel és speciális árakkal nyitott meg az “orosz McDonald’s”

Az Oroszországból kivonult amerikai gyorsétteremlánc hagyta űr pótlására létrehozott első éttermek vasárnap már fogadták a vendégeket. A nevet az utolsó pillanatban leplezték le, nemcsak a kínálaton, hanem az árakon is változtattak, és irdatlan tempóban tervezik a további, új egységek megnyitását. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Németh Szilárd százezer forintos távhőszámla miatt támadja Karácsony Gergelyt

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztossá avanzsált Németh két csepeli panelház lakóinak ügyét karolta fel, a rezsicsökkentést “fúró-faragó” Karácsony Gergely főpolgármestert nevezve meg felelősként. Csakhogy az RTL Klub tájékoztatása szerint a Kölcsey Lakásszövetkezet már jelezte, egy volt kollégájuk felelős a kiugró számlákért. Az esetről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Kinevezték az új helyettes államtitkárokat, Rácz Zsófi búcsúzik

Az elméletben politikamentes tisztségviselők listája 104-ről 108 tagúra – illetve ha a 2010-es Orbán-kormányhoz viszonyítunk, 64-ről 108 tagúra – emelkedett. Orbán Viktor számos cserét hajtott végre a változatlan névvel működő tárcáknál is. Részletek.

MTI/Vajda János

Mindeközben a 2020-ban külön törvénymódosításnak köszönhetően érkező Rácz Zsófia közleményben jelezte, hogy “nem megy messzire”. Íme.

Varga Mihály elárulta, hol tartanak a tárgyalások a katáról

A pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt a jövő évi költségvetés tervezetéről. A rezsivédelmi és a honvédelmi alappal kapcsolatban közölte, két évre, 2022-re és 2023-ra terveznek, és kiderült, mit lehet tudni jelenleg a katásokat érintő tervezett változásokról. Bővebben.

RTL Klub: Pszichiátriára került a busz vezetője, amelyben bennrekedt egy négyéves óvodás

A kislány kedden Tomajmonostorán közel nyolc órát töltött a felforrósodott kisbuszban, miután eszméletlen állapotban kórházba szállították, életét már nem tudták megmenteni. Az 54 éves sofőr a csatorna értesülései szerint öngyilkossággal fenyegetőzött. A tragédiáról és annak fejleményeiről itt írnak.

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Oroszországban megpróbálták felrobbantani a Barátság kőolajvezetéket

A három házi készítésű robbanószerkezettel Brjanszk városánál elkövetett detonációban a Magyarországot is ellátó vezeték nem, de egy transzformátor állomás megsérült. Mi történt? Innen kiderül.

Lemondta a kormány Zelenszkij színésztársainak koncertjét, Ferencváros közbelépett

Az Élet győzni fog címmel június 16-án este megrendezésre kerülő jótékonysági eseményen a legismertebb ukrán színészek, énekesek, egyéb művészek lépnek majd fel. A több európai nagyvárost érintő turné magyar állomását majdnem le kellett mondani a kormány miatt, végül a IX. kerület ajánlkozott helyszínként. Részletek.

Ursula von der Leyen Kijevben megígérte, hogy már a jövő héten beajánlják Ukrajnát az EU-ba

Az Európai Bizottság elnöke szombaton látogatott az ukrán fővárosba, ahol Volodimir Zelenszkij elnökkel tárgyalt. Von der Leyen kijelentette, “még mindig szükség van reformokra”, de támogatni akarják Ukrajnát “az Európába vezető úton”. Bővebben.

Vasárnaptól az USA sem kér Covid-tesztet a beutazáshoz

Scott Olson/Getty Images

Június 12-től nincs szüksége negatív koronavírustesztre sem gyógyultsági igazolásra azoknak, akik külföldről repülővel érkeznek az Egyesült Államokba. Az oltás viszont továbbra is követelmény, és nem minden nálunk alkalmazott vakcinát fogadnak el. További információkért katt ide.

(Címlapkép: Sergei Guneyev/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Karácsony: A tavasz mindig legyőzi a telet

képcím

81 rakétát lőttek ki az oroszok ukrán városokra