Szokatlan feliratú géppel repült Orbán Izraelbe - kinek üzent vele?

Tiszta Amerika ...

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-19 14:13

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kétnapos izraeli hivatalos látogatásra utazott szerdán Orbán Viktor. Az MTI fotói alapján és az Orbán Facebook-oldalán megosztott videó tanúsága szerint is a magyar miniszterelnök azon a 605-ös lajstromszámú gépen utazott, amely egyike a honvédség által tavaly decemberben vásárolt két gépnek.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mindez azért érdekes, mert a kormány korábban többször is hangsúlyozta, a csődbe ment AirBerlintől megvásárolt 9 illetve 10 éves Airbus A319-esek nem kormánygépek, feladatuk a csapatszállítás, a polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás – írja a 444.

A két A319-es Airbus pontos vételára jelenleg nem ismert. A korábbi honvédelmi miniszter, Simicskó István a beszerzési árról tavaly decemberben annyit mondott, ez a géptípus újonnan 70-80 millió euróba kerül, de  ezeket a 8-9 éves gépeket ennek az árnak kevesebb mint feléért sikerült megvenni.

Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter a tavaly decemberi, 106. Kormányinfón azt mondta, hogy Magyarország az egyetlen az unió tagállamai közül, ami nem rendelkezik saját kormányzati géppel. Hozzátette: helyesnek tartaná, egy „ normális kormányzati szállítási flotta” kiépítését.

A tel-avivi Ben Gurion reptéren készült fotókon az is szemet szúr, hogy a repülőgépre a Hungarian Air Force feliratot festették fel. Ez a gyakorlat az Egyesült Államokból lehet ismerős, mivel a mindenkori amerikai elnököt külföldi útjaira az American Air Force One különleges védettségű repülő szállítja.

Érkezés Izraelbe // Arrival in Israel

Érkezés Izraelbe // Arrival in Israel

Közzétette: Orbán Viktor – 2018. július 18., szerda

Mai nap hírei

Óriási változás történt Trokán Annáéknál

napidoktor.hu3 órája

Kisvárdai Fecskeház - ingyen lakás puszira

szabadeuropa.hu4 órája

Jégesővel és felhőszakadással érkezik a vihar

agroinform.hu5 órája

Kilenc beteg hunyt el, kilencszáz felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu6 órája

Jégesőre figyelmeztet az OMSZ

168ora.hu9 órája

Az alma tárolása

agraragazat.hu10 órája

Harry herceg új frizurára váltott

joy.hu12 órája

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München hosszabbításban 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Sevillát

eurosport.hosszabbitas.hu15 órája