Szlávik már a maszkviselés szigorításáról beszélt

Startlap - Startlap
A főorvos a szennyvíztisztítókból vett minták alapján jósolta a járvány várható alakulását. Reggeli hírösszefoglaló.

Szlávik elmondta, meddig nem számít a vírus második hullámára

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a szennyvíztisztítókból vett minták alapján jósolta a járvány várható alakulását, és kifejtette, milyen további intézkedések bevezetésére lehet szükség. Részletek itt.

Wallis-ügy: vezetők és újabb munkatársak is feltűnnek a több száz milliós botrányban

Különösen nagy kárt okozó sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség az egyik legnagyobb hazai autókereskedőnél. Ami biztos, hogy a Wallis egyik munkatársa 24 autót értékesített a cég telephelyéről úgy, hogy a vételárat nem fizette be a kasszába. A cég szerint a szóban forgó értékesítő őket teljesen kijátszva, a járműveket a telephelyről kicsempészve külső helyen adta el a kocsikat. Azonban ennek ellentmondanak a gépkocsi-tulajdonosok nyilatkozatai és az általuk bemutatott dokumentumok. Részletek itt.

A Magyar Posta a béremeléshez “Brüsszel jóindulatára vár”

Béremelésért tüntettek hétfőn a szakszervezetek. A fizetésemelés kérdésében az érdekképviseletek és a Magyar Posta között egyetértést van, ugyanakkor az utóbbi csak egyszeri juttatást ajánlott fel, amit nem fogadtak el. Schamschula György vezérigazgató szerint meg van kötve a kezük, és az Európai Uniótól függ a fizetések további sorsa. Mit jelent ez? Innen kiderül.

Egy dologban sikerült megelőzni Ausztriát: nálunk már drágább az üzemanyag

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

Míg április végén Magyarország és a vele határos hét állam rangsorában nagyon kedvező pozíciót foglaltunk el, mára ez alaposan megváltozott: az elmúlt hetekben drasztikusan romlott a magyar üzemanyagárak térségi helyezése. Ennek hátterében a Fidesz-KDNP 2016-os szabálya állhat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Orbán: Ha nem lesz megállapodás, a holland fickót okolják

A magyar miniszterelnök szokatlan hangnemben nyilatkozott a holland kormányfővel való ellentétükről vasárnap Brüsszelben, a következő hétéves európai uniós költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó gazdasági helyreállítási csomagról szóló uniós csúcstalálkozó harmadik munkanapját megelőzően. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor itt elolvashatod, de akár videón is bekenézhetsz a sajtótájékoztatóba.

A polgármester szerint “véletlenül” jelentették fel a kispesti momentumost, aki a helyi MSZP korrupciós ügyei után kutatott

Becsületsértés és személyes adattal való visszaélés miatt feljelentették Paróczai Anikót, a XIX. kerület momentumos képviselőjét. A párt akkori értesülései szerint a feljelentő az a “Miszter Negyven Százalék” becenéven futó Kránitz Krisztián, akinek gyanús ügyleteire Paróczai rábukkant a helyi MSZP-s visszásságokat feltáró nyomozás során. A történet nagyon furcsa fordulatot vett azóta: Gajda Péter polgármester roppant különös magyarázatot adott a helyzetre. Részletek itt.

Videón a siófoki gigarazzia: ezer embert igazoltatott a rendőrség

Közel száz rendőr részvételével a siófoki Petőfi sétány környékén szombat este tíztől másnap reggel hatig razziázott a rendőrség. Videó és további részletek az akcióról erre a linkre kattintva nézegethetők.

Augusztustól megszűnik a Budapest és Zala megye közötti autóbuszjáratok többsége

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Miután a MÁV lett a Volánbusz tulajdonosa, jelentős járatritkításokat jelentettek be. Arról, hogy ez milyen autóbuszvonalakat érint, az itt található listából tájékozódhatsz.

Ausztriában újra kötelező a szájmaszk

Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnap közölte, hogy a fertőzöttek számának növekedése és az újabb gócpontok kialakulása indokolja a lépést. Az osztrákok koronavírus-jelző rendszert is indítanak. A vírus ausztriai terjedéséről és a friss intézkedésekről ebben a cikkben olvashatsz.

Újra kánikula lesz, de csak rövid időre tér vissza a nagy meleg

Az eddigi hűvös időt okozó hideg légörvény elhagyja hazánk térségét, de hamarosan újabb hidegfront vonul át Magyarország felett. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Megkaphatja Magyarország a befagyasztott uniós pénzek egy részét

képcím

Ezért blokkolja tovább Magyarország az Ukrajnának szánt 500...

képcím

Orbán Viktor: Sanyargatni kezdtük az áruházláncokat