Kiemelt Hírek 2021. október 26.

Szlávik János: Egészen biztos, hogy valamit tenni kell

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 26.
A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa arról, hogy szükség lesz-e Magyarországon újabb járványügyi óvintézkedések bevezetésére. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Kovács Attila

Szlávik János: Egészen biztos, hogy valamit tenni kell

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa kedd reggel az M1 aktuális csatornán többek között elmondta, feltételezése szerint mikor érheti el a csúcsot a negyedik hullám, és hogy szükség lesz-e Magyarországon újabb óvintézkedések bevezetésére. Szlávik válaszait itt találod.

Szennyvíz koronavírus-koncentrációja: erőteljes növekedés kezdődött

Aggasztó tendenciáról számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a szennyvíz 42. heti koronavírus-koncentrációja kapcsán, de a hétfői járványügyi adatok sem biztatóak. Mindkét témáról ebben a cikkben találsz bővebb infókat.

Sokat lehet keresni, hazajön a magyar melós

Olyan nagy a munkaerőhiány itthon sok szakmában, hogy a béremelések miatt megéri itthon dolgozni. Részletek.

Nyugdíjasok lakásáért életjáradékot kínálnak

Getty Images

Engedélye azonban egyetlen szolgáltatónak sincs. Mire kell figyelni? Kiderül ebből a cikkből.

Márki-Zay Péter árulónak nevezte Orbán Viktort, nem tart polgárháborútól

A hódmezővásárhelyi polgármester azt mondja, amikor a Fidesz meghekkelte a demokráciát, akkor sem volt polgárháború, a tolvajok leváltása, a demokrácia helyreállítása pedig nem lehet kérdés. Az ellenzék miniszterelnökjelöltjével az Euronews készített interjút, amelyből itt közölnek részleteket.

A titkosszolgálat zsarolva próbálta beszervezni Dezső András újságírót

A Partizán hétfői adásának vendége Dezső András, a Hvg.hu újságírója volt, aki elmondta, hogy ő volt az a bizonyos újságíró, és a 2014-es kitiltási botrányról szóló cikkei miatt keresték meg. Ha érdekel, hogyan próbálta beszervezni a titkosszolgálat Dezsőt, ide kattints.

Kipusztulhatott az egyik influenza vírustörzs – idén kifejezetten erős lehet az influenzajárvány

A Covid-19 ellen bevezetett korlátozások elfojtották a 2020-2021-es influenzaszezont. Egy friss tanulmány alapján olyan kevés eset volt, hogy az egyik influenzatörzs ki is pusztulhatott. Részletek.

Míg tavaly nem volt influenzajárvány, idén kifejezetten erős lehet – állítják magyar szakemberek. Arról, hogy mi várhat ránk a következő hónapokban, itt olvashatsz bővebben.

Elszáll a facsemeték, az egynyári növények ára

Getty Images

Orlóci László, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnöke szerint nem lehet megúszni az áremelést. Az viszont már más kérdés, hogy a fogyasztók hajlandók lesznek-e megfizetni a magasabb árat. A témáról itt írnak bővebben.

Sokáig örülhetünk a napsütéses időnek

Az előttünk álló napokban alapvetően anticiklon határozza meg időjárásunkat, ennek köszönhetően továbbra is napos, száraz idő várható. A részletes előrejelzésből kiderül, legkorábban mikor kell változásra számítanunk.

Keresés az oldalon