Szlávik János azt mondja, majdnem minden második koronás meghal a lélegeztetőgépeken

A tavaszi első hullámhoz képest most jóval többen kerülnek le holtan a lélegeztetőgépekről a Dél-pesti Centrumkórházban. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-11-02 08:59

Fotó: MTI/Kovács Attila

Szlávik János azt mondja, majdnem minden második koronás meghal a lélegeztetőgépeken

A tavaszi első hullámhoz képest most jóval többen kerülnek le holtan a lélegeztetőgépekről a Dél-pesti Centrumkórházban.  Szlávik az ATV Heti Napló című műsorában osztotta meg saját tapasztalatait, és arról is beszélt, hogy a járvány másként terjed, mint korábban. Bővebben.

Kiderült, hogyan történt a vasárnap reggeli brutális baleset az V. kerületben

A tragédia a Károly körúton történt, az autót vezető 17 éves fiú a helyszínen meghalt. Fotó és további részletek itt olvashatók.

Napi háromszáz teherautóval érkezhet a NER a Fertő tó partjára

Nem érdekel, hogy ezt szabad-e. Amit a Kárpáti úr kitalál, az van!

A fenti idézet a KDNP soproni alelnökére vonatkozik, aki a Fertő tó partjára tervezett állami gigaberuházásért felel. Mészáros Lőrincék 52 hetkárt alakítanak át, négycsillagos szálloda, kikötő és 16 teniszpálya épül, a természetvédelmi szakember szerint “egy rossz álom”, hogy mindez a nemzeti park területén. A beruházást egy 2017-es tűzvész is megkönnyíti, és a helyiek, akiknek az életét maga az építkezés is alaposan megkeserítheti, hiába tiltakoznak. A közpénzből dübörgő projekt az UNESCO védettsége alatt álló cölöpházakat is letarolja, viszont van valaki, aki majd nagyon jól fog járni. Katt ide a fényképes helyszíni riportért.

Az elnökválasztás nem oldja meg az USA legnagyobb problémáját

Fotó: Joe Raedle/Getty Images

A két nagy amerikai párt a 90-es évek óta radikalizálódik, napjainkra áthidalhatatlan szakadékot és totális bizalmatlanságot kialakítva. A republikánusok most is okkal félnek a voksok elvesztésétől, és amikor a demokraták hatalomra váltják a választási eredményeiket, az első lépéseik egyikével megpecsételhetik a pár jövőjét. Donald Trump elnöksége megmutatta, hogy a saját ultrakonzervatív szélsősége túszává váló Republikánus Párt képtelen a politikai irányváltásra, jobb híján az intézményrendszer aszimmetrikus működésének bebetonozásával igyekeznek megakadályozni a demokraták térnyerését. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el. 

Hajnalka 68 napig volt lélegeztetőgépen, az orvosok sem hitték, hogy túlélheti

A teste tele van kiütésekkel, több ujjperce elfeketedett, és nehezére esik a mozgás, de él.  A koronavírussal fertőződött tatai nővér 150 napon át feküdt az intenzíven, az orvosok a csodájára járnak a felépülésének. Erre a linkre kattintva videós riportot találsz Hajnalka történetéről.

Az Orvosi Kamara elnöke nemet mondott Pintér Sándornak

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) élén álló Kincses Gyula már tájékoztatta is a belügyminisztert, hogy nem vesz részt a kórházigazgatók kiválasztásában. Részletek itt.

Ha kinyomtatnák Paks II. létesítésiengedély-kérelmét, Budapesttől a Balatonig érne a papír

A jelenleg körülbelül 27 milliárdos orosz hitelt utóljára néhány hete csapolták meg, a Paks II. beruházás projektcége újabb engedélykérelmet nyújtott be, a napokban pedig elkezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése, és zajlik a terület-előkészítő munka is. Hol tart most Paks II.  megvalósítása? Erről szól ez a cikk.

A klímaváltozást úgy kell kezelni, mint egy világháborút

Fotó: Christopher Furlong/Getty Images

2019 a klímaváltozás évének indult, aztán beütött a járvány, lesöpörve az asztalról minden mást – mondja Andreas Malm, a svéd Lundi Egyetem Humánökológiai Intézetének kutatója, aki számos könyvet írt a globális felmelegedésről. Malm szerint azonnali cselekvésre van szükség, amihez a háborús retorika az egyik legjobb eszköz. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

20 fokos meleg is lehet novemberben

Ugyan fokozatosan rövidülnek a nappalok és gyakran lesz felhős az ég, a hét első felében jelentős melegedés várható. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Elmeszelte az Alkotmánybíróság az új hulladékgazdálkodási törvényt

agroinform.hu8 órája

Felháborító a bíróság döntése a Jézust ábrázoló karikatúra ügyében

demokrata.hu12 órája

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu13 órája

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu16 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu16 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu17 órája

Hagyjuk-e sírni a babát?

szimpatika.hu19 órája

A galambetetés okozta vesztét az írónak: híres emberek furcsa halála

she.life.hu19 órája