Szlávik János: A járvány velünk marad, egyes előrejelzések szerint 2023-ig

A Dél-pesti Centrumkórház infektológusa a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt a koronavírus és az oltások jövőjéről. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-04-13 18:26

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szlávik János: A járvány velünk marad, egyes előrejelzések szerint 2023-ig

A Dél-pesti Centrumkórház infektológusa a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt a koronavírus és az oltások jövőjéről. Ha kíváncsi vagy, mi hagzott el, akkor katt ide.

Újabb nagy fordulóponthoz érkezett a hazai átoltottság mértéke

Annyiban legalábbis, hogy ismét elérkeztünk egy szép kerek számhoz, amit Orbán Viktor egy újabb Vakcinométer-videóval ünnepelt. Hol tartunk most? Íme a bejelentés.

Felfüggesztik a Johnson & Johnson vakcinájának használatát Amerikában

Az Egyesült Államok Élelmiszer‑ és Gyógyszerfelügyelete (FDA) kedden közleményben tájékoztatott a készítménnyel összefüggésbe hozható ritka vérrög-képződéses esetekről. Részletek itt.

Ifj. Lomnici Zoltán történelemhamisítással vágott vissza az Orbán Viktorral viccelődő osztrák újságnak

A Profil nevű lap nem túl magas minőségű, többek között Adolf Hitlerre utaló szatírája egy válasz volt arra, hogy a magyar közmédia lejárató anyagot sugárzott az egyik munkatársukról. Emiatt írt posztot a fideszes Civil Összefogás Fórum képviseletében Lomnici, csakhogy mintha szándékosan félreértette volna az osztrák cikket, és történelmi tényeket ferdített. Mi történt? Innen kiderül.

A pedagógusok közel 90 százaléka nem támogatja az iskolák megnyitását

Fotó: MTI/Balázs Attila

A Pedagógusok Szakszervezete felmérést készített a közoktatás újraindításának tervéről. Fontos megjegyezni, hogy a válaszokat akkor rögzítették, amikor még úgy tudtuk, minden intézmény kinyit. Az eredményeket ebben a cikkben ismertetik.

Miniszterelnökség: A reklámot köszönjük, a diákváros fel fog épülni 

Gulyás Gergelyék szerint “Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával” a Budapest Diákváros és a kínai Fudan Hungary Egyetem kampuszát illetően. A Miniszterelnökség reakciója a budapesti főpolgármester aggodalmaira itt olvasható.

Sírva mondott le pozíciójáról az osztrák egészségügyi miniszter

A keddi bejelentésről készült képsorokon jól látszik, ahogy Rudolf Anschober hangja többször elcsuklik, majd végül valóban könnyezve mond köszönetet családjának és barátainak. Mi a 60 éves Anschober távozásának oka? Videó és további részletek itt.

A vadászati kiállításra, az eucharisztikus kongresszus és a Planet Budapest szervezésére ömlenek az állami milliárdok

Nem számít a gazdasági válság, ha olyan fontos dolgokról van szó, mint például a Semjén Zsolt lelkének kedves Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás. Csak ezen rendezvény összköltsége már több mint 67 milliárd forintnál tart. A három projekt alvállalkozói között jól ismert nevek bukkannak fel, például Sarka Kata férje. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Gyorsított felvételen a bakonyi havazás

Fotó: David Rogers/Getty Images

Április 13. van, és ahol éppen nem esik, ott havazik, bizony. Például a Bakonyban, ahol a hőmérséklet is fagypont alá csökkent. Videó.

Istenről és Orbán Viktorról rappelt egy nő egy miskolci szentmisén

Az asszony a miskolci ÚjSzövetség Gyülekezet nevű karizmatikus kisegyházában freestyle rapbe öltött imádságban adott hálát az Úristennek, hogy kapcsolatban áll Orbán Viktorral, és őt tette meg miniszterelnöknek. Az internet gyorsan felkapta a videót, erre a linkre kattintva már egy megzenésített változat élvezhető, valamint a dalszöveg leirata.

Mai nap hírei

Összehangolt támadás indult Orbán Viktor ellen

magyarnemzet.hu3 órája

Civil kör: Ez már egy nyílt háború

demokrata.hu4 órája

A Boney M. története – egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a diszkó

tudas.hu6 órája

Egy újabb állam engedélyezte a sortűz általi halált

napmintnap.com8 órája

Kilences ikreknek adott életet egy 25 éves anyuka

drivemebaby.hu17 órája

Három perc alatt fordított a Honvéd ellen a pontrekordot döntő Ferencváros

m4sport.hu17 órája

Több kormánytag is kiállt a testalkata miatt gúnyolt Orbán Viktor mellett

444.hu18 órája

Megvan mikorra érheti el a Földet az elszabadult kínai rakéta

vg.hu19 órája