Kiemelt Hírek 2020. szeptember 28.

Szintet lépett a belvárosi ingatlanmutyi: szürreális áron kapott elegáns üzlethelyiséget a fideszes képviselő lánya

Startlap Kiemelt Hírek 2020. szeptember 28.
Szágerné Fazekas Éva saját körzetében a környék négyzetméterárainak töredékéért kapott virágboltot a gyermeke, olyan körülmények között, ami még a kerület kétes ingatlanbizniszei között is példátlannak számít. Reggeli hírösszefoglaló.

Szintet lépett a belvárosi ingatlanmutyi: szürreális áron kapott elegáns üzlethelyiséget a fideszes képviselő lánya

Nagyon szerencsésen jutott üzlethelyiséghez édesanyja választókörzetében a fideszes Szágerné Fazekas Éva lánya: a környékbeli négyzetméteráraknak megfelelő 100-150 millió helyett kevesebb mint 42 millióért szerzett tulajdonjogot a belvárosi önkormányzattól a Fidesz-frakció szavazataival. Szágerné érintettsége okán ugyan nem szavazott, azonban közvetve szorosan kapcsolódik a feltűnően olcsón értékesített ingatlanhoz. A Száger család esete a kerület kétes ingatlanbizniszei között is példátlannak számít. Részletek itt.

Koronavírus itthon: több mint egy tucat halottat regisztráltak

Ismét több száz magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és az elhunytak száma is emelkedett. A koronavírusról szóló legfrissebb hivatalos statisztikákat ebben a cikkben ismertetik.

Mohácsi időközi: nyert a Fidesz, de az ellenzék is nagyon megerősödött

Mohács az egyik olyan város, ahol a kormánypárt rendre nagyon jól szerepel, így várható volt, hogy újra fideszes polgármestere lesz a településnek. Az viszont, amilyen eredménnyel Pávkovics Gábor megnyerte a mohácsi időközi választást, már elég meglepő. Bővebben.

Húsz év után újra magyar polgármester került Marosvásárhely élére

Soós Zoltán nyilatkozik, miután leadta szavazatát a marosvásárhelyi 63-as szavazókörzetben 2020. szeptember 27-én. (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

A legnagyobb erdélyi magyar közösségnek otthont adó Marosvásárhelyen 2000 óta zsinórban ötször ugyanaz a román polgármester nyert. Aztán a hétvégi helyi polgármester-választáson már a független Soós Zoltán tarolt. Éjjel egykor mondott beszédét folyamatos vastapsok szakították félbe. Minderről bővebben itt írnak.

Becsehely polgármestere a Facebookon kesergett arról, hogy neki senki sem szólt Orbán Viktor látogatásáról

Németh Géza kifejezte örömét a váratlan miniszterelnöki vizit miatt, ugyanakkor szégyenének adott hangot, amiért nem tudta megfelelően képviselni a települést. A polgármester egy különös konfliktussal magyarázta a történteket. Íme a bejegyzés.

A benzin és az élelmiszerek árának emelkedésére készíti fel a lakosságot a jegybank

Míg a korábbi években minimális volt az áremelkedés mértéke a gazdaságban, az idei inflációs tendencia már brutális drágulást hozott magával. A Magyar Nemzeti Bank csütörtökön megjelent inflációs jelentéséből kiderül: az árak növekedése folytatódni fog, elsősorban a kispénzű aktív háztartások és a nyugdíjasok kárára. Ebben a cikkben alapos magyarázatot adnak a jelenség hátteréről, és bemutatják, hogyan alakultak az árak az elmúlt egy évben, és mire számíthatunk a jövőben.

Videón, ahogy mutatvány közben kizuhan egy motoros a halálgömbből a Magyar Nemzeti Cirkusz előadásán

Az eset Mosonmagyaróváron történt szombat délután a nézők szeme láttára, egyikük rögzítette a balesetet. Videó és további részletek itt.

Donald Trump gyakorlatilag nem fizet adót, helyette iszonyúan eladósodott

Fotó: Win McNamee/Getty Images

Az eddigi hagyományokkal ellentétben az USA jelenlegi elnöke nem egyszerűen nem közölte adóbevallásait, hanem több bíróság ítéletét is megtagadva sem volt hajlandó kiadni azt. Most a New York Times végre megszerezte Trump bevallásait az elmúlt két évtizedből, amiből nemcsak az világlik ki, hogy az elnök tulajdonképpen nem fizet adót és irdatlan nagy összegeket veszít, de az is, hogy a pozícióját pénzkeresésre használja. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Csúszhatnak az Európai Bizottság országjelentései

A Népszava értesülései szerint ma döntenek arról, hogy a jogállamiság helyzetét elemző országjelentések nyilvánosságra hozatalát elhalasszák. További információkért kattints ide.

Hamarosan újra majdnem 30 fok lesz

A hétvégéig változékony, többször záporos idő várható, majd a nappali hőmérséklet egészen nyáriasra melegszik, az éjszakák viszont gyorsan lehűlnek majd. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon