Szijjártó: Legkésőbb 2025-ben ismét lesz magyar űrhajós

Startlap - Startlap
Az űripar fejlesztése fellendítheti a gazdasági növekedést, ezért a kormány 99 millió dolláros űrprogramot indít. Esti hírösszefoglaló.

Fotó: MTI/EPA/LUSA/Mario Cruz

Szijjártó: Legkésőbb 2025-ben ismét lesz magyar űrhajós

Az űripar fejlesztése fellendítheti a gazdasági növekedést, ezért a kormány 99 millió dolláros űrprogramot indít. Részletek itt.

Fonálféreg miatt hívta vissza az Aldi az egyik termékét

A parazitaveszély miatt felfüggesztett terméket az összes hazai Aldi-üzletben árusították. További információkért katt ide.

“Nyugodtan hagyhatom abba az úszást, és ez nagyon fontos” – Cseh László búcsújáról szólt a péntek Tokióban

Cseh László utolsó úszása után az aranyérmet megszerző kínai ellenfél fejet hajtott a magyar sportoló előtt, gyenge kezdés és sok gól után a női vízilabdások továbbjutottak, a nap meglepetése Novak Djoković teniszezőnek köszönhető. Erre a linkre kattintva visszanézheted a döntőt, amellyel Cseh László elköszönt, és mindent elolvashatsz az olimpia hatodik versenynapjának legfontosabb eseményeiről.

Szombaton több magyar érem is születhet, a leginkább esélyes személy Milák Kristóf. A teljes programleírás itt nézegethető.

Deutsch Tamás is beszólt Hamiltonnak, frappáns kommentben jött a válasz

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Fidesz EP-képviselője az MSZP-s Ujhelyi Istvántól kapott egy olyan szöveges pofont, amiből nem fogja tudni kivágni magát. Íme a párbeszéd.

Halálos baleset történt az M3-as metró felújítsa közben

Elszabadult egy pótkocsi, a sajtóhírek egy súlyos sérültről is szólnak. Az ügyben a BKV és a rendőrség is megszólalt. Bővebben.

Francia újságírók telefonján is megtalálták a Pegasus nyomait

Ha helyesek a Le Monde információi, akkor ez az első alkalom, hogy állami hatóságok is megerősítik a kémszoftver jelenlétét. Franciaországban rendkívül komolyan veszik a megfigyelési botrányt, az ügyészség nyomozást indított. A vizsgálat első, hivatalosan nem közölt eredményeiről itt írnak.

Óvszerrel javították meg az ausztrál aranyérmes kajakját

Ha a sporteredmények helyett (mellett) az olimpiával kapcsolatos egyéb érdekességek izgatnak, akkor nagyon fogod szeretni Jessica Fox különleges, ismeretterjesztő videóját, aki szó szerint óvszerben szerezte meg az aranyat megelőző bronzérmét K1-ben. Íme.

Letesztelték Budapest új, egyetlen dunai szabadstrandját

Pénteken megnyitott a Római-parti Plázs, ahol (a Kopaszi-gátnál július óra látogatható, 4000 forintos belépővel hódító partszakaszon kívül) 1973 óta először fürdőzhetnek legálisan a fővárosiak a Dunában. Milyen a víz? Biztonságos? Lehet úszni is? Van vécé? Öltöző? Hol napozhatsz? Strandteszt.

Visszatér a Bocuse d’Or: Újra Budapesten rendezik a világ (egyik) legnevesebb szakácsversenyének európai döntőjét

Fotó: Arpad Kurucz/Anadolu Agency/Getty Images

A Bocuse d’Or miatt 20 ország legjobb séfjei gyűlnek össze majd a magyar fővárosban, hogy kiválasszák, ki vehet részt a lyoni világdöntőn. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint kevés jobb reklám létezik ennél Magyarországnak. Videó és további részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Szlovákiai buszbaleset: 8 sérült kritikus állapotban van

képcím

Szijjártó: 14 magyart menekítettek ki Szudánból

képcím

Fotókon a tragikus ceglédi lovaskocsikarambol