Sziget: több mint kétszáz fesztiválozó került kórházba

Ezt azért nem hittük volna.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-16 21:47

Budapest, 2018. augusztus 9. Lányok ugrálnak a Sziget felirat elõtt a 26. Sziget fesztivál második napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 9-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Több mint kétszáz, a világ számos országából érkező fesztiválozót szállítottak be és láttak el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházban a Sziget Fesztivál alatt – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben ismertették: a fesztivál helyszíne, a Hajógyári-sziget a Honvédkórház sürgősségi ellátotti területéhez tartozik, így a helyben el nem látható sérülteket és betegeket a kórházba viszik.

A legtöbb sérülés oka zúzódás vagy végtagtörés volt, de előfordultak allergiás esetek, illetve többeknek amiatt volt szükségük orvosi segítségre, mert otthon felejtették rendszeresen szedett gyógyszereiket – olvasható a közleményben. Az idén a fesztiválról érkezett 212 beteg több mint 90 százalékát az ellátás és néhány órás megfigyelés után el lehetett engedni.

A legsúlyosabb eset egy idegsebészeti ellátásra szoruló beteg volt, továbbá, idén is sok ittas, valamint kábítószer hatása alatt álló embert láttak el. Érdekességként megemlítették, hogy a legfiatalabb, kórházba került fesztiválozó 16 éves volt, a legidősebb 50.
Kitértek arra is, hogy a beérkező sérültek csupán ötöde volt magyar. Európából a többi között briteket, hollandokat, németeket és franciákat láttak el, de távolabbi országokból – így Argentínából, Kambodzsából és Új-Zélandról – érkező fesztiválozó is került a kórházba.

Jelezték: a felkészülést az elmúlt évek tapasztalatai segítették, azonban így is jelentős többletfeladatot rótt a rendezvény egy hete a dolgozókra, ugyanis annyi beteget láttak el, mintha kilenc nappal többet dolgoztak volna.

 

(MTI)

Címkék:

kórház sziget

Mai nap hírei

Lélegeztetőgépre került, altatásban tartják Bányai Gábor országgyűlési képviselőt

444.hu6 órája

A harmadik hullámot már nem bírja el a kereskedelem

agrotrend.hu7 órája

Kritikus fontosságú javítás a Windows 10-hez

itbusiness.hu7 órája

Ezer hektárt vásárol fel egy befektető napelemparknak

mezohir.hu8 órája

Egykori ministránsa a Vasárnapnak: Elképzelhetetlen, hogy Gyuri atya ne lett volna empatikus egy zaklatás áldozatával

vasarnap.hu9 órája

Tízmilliószoros nap van ma

eletforma.hu9 órája

Mindössze másfél millió forintba kerül a Teslát lepipáló elektromos kisautó

liner.hu11 órája

Felgyulladt az Instagram, annyira forró Palvin Barbi új képe

joy.hu19 órája