Szerdától újra bárkit kilakoltathatnak, aki eladósodott

Startlap - Startlap
A Momentum elnöke vallomást tett az ügyészségen, tovább drágulnak az üzemanyagok, nagyot változik az élet májustól, az MSZP patkánykormányzásról beszél. Hírösszefoglaló.

A moratóriumnak vége, folytatódhatnak a kilakoltatások

A tavaly novemberben életbe lépett kilakoltatási moratórium április 30-án lejár, vagyis május 1-jétől tovább folytatódhat a végrehajtás alatt álló családok utcára helyezése. A lakáskiürítésekről ebben a cikkben elolvashatod a szomorú számadatokat, és azt is megtudhatod, hogyan segítene az ellenzék a kilakoltatás előtt álló, gyermekes családokon. 

“Ha a Fidesz ezt követeli, akkor beszéljünk a patkánykormányzásról” –  úgy tűnik, Bangóné egy egész lavinát indított el

Miután az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a tévében patkányozott, majd bocsánatot kért, a Fidesz egy egész videós kampányt épített fel erre a közösségi médiában, most pedig az MSZP is készített egy kisfilmet. Az Ujhelyi István által megosztott alkotás arról szól, hogy nem a Fidesz támogatói, hanem a párt vezetői a patkányok, ezért nevezhetnénk a rendszert patkánykormányzásnak is.

A Momentum elnöke vallomást tett az ügyészségen

Fekete-Győr András a Facebookon jelezte, hogy hétfőn az ügyészségen járt a hivatalos személy elleni erőszak miatt ellene folyó eljárás ügyében. A Momentum elnökét egy tavalyi túlóratörvény miatti tüntetésen történt eset nyomán 1-5 év szabadságvesztéssel fenyegetik. Arról, hogy pontosan mivel vádolják Fekete-Győrt, és ő milyen indoklással kérte – mint írja – a ” koncepciós eljárás megszüntetését”,  ebben a cikkbentájékozódhatsz.

Egy csomó dolog megváltozik szerdától

Fotó: Bert Hardy/Picture Post/Getty Images

Tovább egységesít a NAV, szigorúbb szabályok vonatkoznak a követeléskezelőkre, új magyar bank kezdi meg működését, a túl sok készpénz miatt magyarázkodni kell, véget ér egy korszak a Vodafone Magyarországnál, az interneten folytatja műsorait egy tévécsatorna, Trump bekeményít, az IKEA meglepő vállalkozásba kezd – többek között ezekkel az újdonságokkal indul a május. A részletekért ide kattins.

Tovább drágulnak az üzemanyagok

Fotó: Scott Barbour/Getty Images

Az üzemanyagárak legutóbb múlt pénteken emelkedtek, de a Mol Nyrt. szerdán tovább növeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Ha érdekel, pontosan mennyivel drágulnak az üzemanyagok, ezt a cikket olvasd el.

II. Erzsébet nem tarthatja meg szokásos évi nyitóbeszédét, amit eddig még csak terhességei miatt hagyott ki

A Westminster felsőházában a brit parlament alakuló ülését hagyományosan az uralkodó nyitja meg egy szimbolikus beszéddel, amelyben felolvassa a tervezett kormányprogramot. A királynő eddig 64 éves pályafutása alatt mindösszesen két alkalommal nem vett részt az ülésen: amikor 1959-ben Andrással, majd 1963-ban, mialatt Edwárddal volt várandós. Az idei beszédét azonban egyelőre politikai okokból kifolyólag nem mondhatja el. Ha érdekel, hogy miért, itt olvass tovább.

Gigaberuházás Hévízen: pilótaképző központot nyitnak

Két norvég vállalat, a Central European Aviaton Cluster és a Pilot Flight Academy egy 15 millió eurós beruházás keretében pilótaképző-központot létesít Hévízen. A beruházás részleteit itt találod.

A nyugdíjasok már nem akarnak dolgozni

Az egyre durvábban elfajuló munkaerőhiányon többek között a rendelkezésre álló munkaerőtartalék segítségével javítana a kormány – mint például a közfoglalkoztatottak, a kismamák és a nyugdíjasok. Utóbbiak körében azonban a statisztikák szerint történelmi csúcson van a munkaerőhiány, egyelőre nem látszanak azoknak az intézkedéseknek a hatásai, amelyeket a nyugdíjasok foglalkoztatásának elősegítésére hoztak.

Fotó: Peter Macdiarmid/Getty Images

Ebben a cikkben további érdekfeszítő részleteket tudhatsz meg Központi Statisztikai Hivataltól a nyugdíjaok munkába állásáról.

Ez is érdekelhet

képcím

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán...

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Farkasházi Réka előtt kezdtek ki a férjével