Szerdától életbe lépnek az új karanténszabályok - mutatjuk, mi változik

Startlap - Startlap
A bírság mértéke jelentősen megőtt, a karanténnal kapcsolatos ügyintézés nagyban módosult. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerdától életbe lépnek az új karanténszabályok – mutatjuk, mi változik

A bírság mértéke jelentősen megőtt, ezenkívül nagyban módosult a karanténnal kapcsolatos ügyintézés. Erre a linkre kattintva rövid összefoglalót találsz a mától érvényes, új előírásokról.

Így változik a temetők nyitvatartása a hétvégén

A sírkerteken túl a Budapesti Közlekedési Központ is készül az ünnepre, átalakított menetrenddel. A járvány miatt egyéb, az elmúlt évekhez képest új szabályokra is számítani kell a temetőkben, ami a közös megemlékezések sorsát is érinti. További információkért kattints ide.

Orbán Viktor sajtófőnöke nem hajlandó elárulni, tesztelték-e a miniszterelnököt koronavírusra

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vidnyánszky Attila elkapta a fertőzést, Orbán Viktor találkozott vele, Havasi Bertalan mégis különös válasszal reagált a kormányfő vírustesztjét firtató kérdésre. Bővebben.

Tíz repülőjárat női utasát kényszeríthették durva nőgyógyászati vizsgálatra egy nejlonszatyorban talált újszülött miatt

Az első hírek egy Sydney-be tartó járatról szóltak, később az ausztrál külügy tíz gép nőnemű utasáról beszélt, akiket “invazív genitális vizsgálatnak” vetettek alá a katari hatóságok október elején a dohai nemzetközi repülőtéren. A nőkkel durván bántak, beleegyezésüket senki sem kérte. A döbbenetes esetről ebben a cikkben írnak.

Pont abba a gazdasági csapdába szorította magát a kormány, amit nagyon szeretett volna elkerülni

Varga Mihály pénzügyminiszter a közelmúltban számos helyen előadta a szakma felé, mennyire jól kezelte a magyar kormány a pandémia által kirobbant válság első hullámát. Míg Varga azzal büszkélkedik, hogy GDP-arányosan mi költöttük a legtöbbet válságkezelésre, ez egy trükkös játék a számokkal. Mára tényleg nem nagyon maradt a kormánynak pénzügyi mozgástere, és könnyen lehet, hogy csak most kezdődik az igazi baj. Hogyan lehetséges ez? Innen kiderül.

Polt Péter beszédes mérlege: 119 feljelentésből nulla vádemelés

A legfőbb ügyész roppant készségesnek mutatkozik, amikor a parlamenti képviselők megtalálják kérdéseikkel: gyakran feljelentésként értelmezi ezeket, és azonnal intézkedik. A Népszava vállalkozott rá, hogy kiderítse, mi követi ezeket a lelkes válaszokat: milyen feljentések érkeztek be Polt Péterhez, és mi lett a sorsa az ügyeinek? Erről szól ez a cikk.

Magyarország az emberkereskedők egyik célpontja

Fotó: China Photos/Getty Images

Kényszerített koldulás, prostitúció, abortusz, szervkereskedelem, rabszolgamunka: elképesztően sötét képet festett az európai emberkereskedelemről közös meghallgatásában két európai parlamenti szakbizottság. Az Europol egyik vezetője rámutatott: az emberrablások áldozatainak 70 százaléka uniós állampolgár, az egyik fő célország pedig a miénk. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

“Ha még tudnánk, nevetnénk rajta” – semmilyen segítséget nem kapnak a vendéglátósok és a szállásadók a kormánytól

Miközben akár 80-90 százalékos bevételkiesésről számolnak be, a járvány második hullámában gyakorlatilag teljesen magukra hagyták az éttermeket és a szállodákat. Nem csak a kormányra, de az önkormányzatokra sem számíthatnak, márpedig, mondja a 13 vendéglőt üzelemtető Zsidai Roy

egy csődbe ment étterem nem fog tavasszal kinyitni.

Ebben a cikkben fővárosi éttermek és szállodák vezetői értékelik jelenlegi, kétségbeejtő helyzetük.

Nem érted, hogy működik az amerikai elnökválasztás? Egyszerű magyarázatok egy helyen mindenről, amit tudni érdemes

Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images

Az Amerikai Egyesült Államokban jövő kedden döntenek a következő elnök személyéről. Na de miért pont kedden szavaznak? Miként lesz valakiből elnökjelölt, kiből lehet elnök, és egyáltalán, hogy működik az amerikai választási rendszer? Ebben a cikkben ilyen kérdésekre igyekeztek közérthető válasszal szolgálni.

Az időjárás is csendben emlékezik mindenszentek napján

Csütörtökre borongós idő érkezik, aztán viszont mintha az esőfelhők is megéreznék, hogy fontos ünnep közeleg. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Biden: Putyin bevonul Ukrajnába, de "keserves árat fizet majd...

képcím

Koronavírus itthon: még soha nem regisztráltak ennyi fertőzöttet...

képcím

444.hu: Völner az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál kapott...