SZÉP-kártya: nem hosszabbított a kormány

Startlap - Startlap
Kellemetlen meglepetés érheti a boltokban azokat a vásárlókat, akik elfelejtették, hogy július 1-jén lejár egy fontos határidő a SZÉP-kártyákkal kapcsolatban. Délelőtti hírösszefoglaló.

Szép-kártya: nem hosszabbított a kormány

A kormánynak egy napja maradt, hogy újból meghosszabbítsa egy korábbi rendelet hatályát. Ha nem teszi meg, sok vásárló kerülhet kellemetlen helyzetbe a boltokban a következő napokban. Mire kell figyelni? Innen kiderül.

Már nincs kómában a Jókai utcai házomlásban megsérült balerina

Javult az állapota annak a 26 éves balerinának, aki hétfőn, a budapesti Jókai utcai tetőomlás során sebesült meg. Részletek.

Amerikai hírszerzés: Oroszország még mindig el akarja foglalni egész Ukrajnát

Pavel Lisitsyn / Sputnik / Sputnik via AFP

Az orosz elnök figyelmeztette Finnországot és Svédországot a NATO-csatlakozás miatt; az ukrán erők egyelőre tartják magukat Liszicsanszkban; ukrán védelmi miniszter: A harmadik világháború február 24-én elkezdődött. Az orosz-ukrán háború percről percre itt.

Levélszavazás a Vajdaságban: újabb részletek

Még március közepén számolt be arról a sajtó, hogy a 2022. áprilisi magyarországi választásokkal kapcsolatos szavazási levélcsomagokat több vajdasági településen a Fidesz helyi partnere, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái kézbesítik. Most újabb fontos részletek derültek az ügyről. Ide kattints.

Tényleges életfogytiglanra ítélték Salah Abdeslamot

A 32 éves terroristát tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték. Ez a legsúlyosabb büntetés a francia büntetőjogban, 1994-es bevezetése óta csak négy alkalommal alkalmazták a bíróságok. Bővebben.

Közmunkás a falu fő építési vállalkozója

Hazaárulókat talált Somlószőlősön a polgármester, ahol egy építési szövetkezet, amelyet most egy közmunkás vezet, sorra nyeri a megrendeléseket, és például 3 millió forintért szerelt vaskorlátot a könyvtár elé. A 24.hu cikke.

Jó kezdés után fájdalmas folytatás: kikapott a pólóválogatott Olaszországtól a vb-negyeddöntőben

Varga Dénes a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország – Olaszország mérkőzés végén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. (MTI/Illyés Tibor)

A magyar férfi vízilabda-válogatott vereséget szenvedett a vizes világbajnokság negyeddöntőjében, az első negyedet leszámítva jobban játszó Olaszország 11-10-re nyert. A legjobb esetben az ötödik helyen zárhatja a tornát Märcz Tamás csapata. Részletek.

Több úszó, köztük Kapás is koronavírusos lett a vizes vb után

Nem olyan kellemes ez a covid

– írta Instagram-történetben (amit a Nemzeti Sport Online vett észre) Kapás Boglárka egy fotó mellé, és bejegyzéséből az is kiderül, hogy már két napja lázas. A sportolónő 2020 márciusában már átesett a koronavíruson. Részletek.

A rezsivédelem árának dupláját szórta el a kormány felesleges autópályákra

Az ezermilliárdokért épült sztrádahálózat több mint felén 20 százalék alatti a kihasználtság, ezek helyett elég lett volna kétszer egysávos főút is. A G7 cikkét az ész nélkül elszórt milliárdokról itt olvashatod.

Egy árnyalattal mérséklődik a hőség a hétvégére

A szombaton átvonuló gyenge hidegfront hatására 2-3 fokkal mérséklődik a forróság, de továbbra is a július elején szokásosnál jóval melegebb időre számíthatunk. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

NATO-főtitkár: Ha fegyvereket adtunk át Ukrajnának, akkor ezek...

képcím

Egyoldalú határmódosítást tervez Oroszország

képcím

Bajnokok Ligája: Budapesten lesz a 2026-os döntő