Szenteste: egységes, módosított nyitvatartásról tárgyalnak a kereskedők

Startlap - Startlap
A dolgozói szakszervezetek kérésére idén korábbra eshet az üzletek zárásának ideje december 24-én. A munkaadók egyeztetése zajlik, hamarosan hivatalos ajánlás születhet. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Szenteste: egységes, módosított nyitvatartásról tárgyalnak a kereskedők

A dolgozói szakszervezetek kérésére idén korábbra tolódhat az üzletek zárásának ideje december 24-én. A munkaadók egyeztetése zajlik, hamarosan hivatalos ajánlás születhet. Részletek.

Elkészült a rendelet: mutatjuk a maszkviselés és a kötelező oltás szabályait

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely által bejelentett szigorítások a munkaadók által kötelezően előírható oltásról, valamint a maszkviselés új előírásairól megjelentek a Magyar Közlönyben. Mit kell tudni az új intézkedésekről? További információkért katt ide.

Ungár Péter: Tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális

A “homoszexuális világban eléggé jártas emberként” az LMP-s politikus nyilatkozott Márki-Zay Péter állításairól az országgyűlési képviselők szexuális orientációját illetően. Íme.

Simonka György: Ha tudnák, mivel küzdök, elszégyellnék magukat

MTI Fotó: Rosta Tibor

Jakab Péter hétfőn beszélt arról, hogy a költségvetési csalással vádolt fideszes képviselőt “megrészegítette a hatalom” – a szó szoros értelmében. Simonka válaszul titokzatos betegségéről nyilatkozott. Bővebben.

Koronavírus itthon: négyezer felett az új fertőzöttek száma

A legfrissebb, hivatalos járványügyi adatokat az oltások, a megbetegedések és az elhalálozások számának alakulásáról erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Független polgármestereket toboroz “önkéntesnek” a Fidesz

A választókerületekben szervezett informális fórumokon, ahol az alulfinanszírozott önkormányzatokat pályázati és támogatási lehetőségekről tájékoztatják, a Fidesz rendszeresen szívességeket kér a pártfüggetlen polgármesterektől – állítja egy északkelet-magyarországi település vezetője. A legutóbbi alkalommal tableteket osztottak, amelyeken keresztül a Fidesz helyi központjához csatlakozva élőben követik a gép kezelőjének útvonalát és a felvitt adatokat, miközben a polgármester Stop Gyurcsány! petícióban kampányol. A kormánypárti sajtóosztály egyszerű technikai újításról és az önkéntesek munkájának megkönnyítéséről beszél. Bővebben.

Direkt36: egy magyar titkosszolga telefonszáma is Pegasus célpontjainak listáján volt

Lehetséges, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat működtette a lehallgatásokat végző kémszoftvert – állítja az oknyomozó portál. Az érintett személy telefonon reagált, a magyar kormány nem nyilatkozik. Bővebben.

Hónapokon belül összeomolhat a teljes autóipar

Matt Cardy/Getty Images

Az év eleje óta sokat emlegetett csiphiány után, amely szintén látványos fennakadásokat okozott, egy jóval nagyobb veszély leselkedik autóiparra. A gyártás során az alumínium ötvözőanyagaként alkalmazott magnézium termelési problémái katasztrofális hatással járhatnak az ágazat életére, 14 millió ember állását fenyegetve. A válság forrása Kínában keresendő. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézed meg.

Kettészakította az öngyilkosságra készülő nő autóját a budapesti gyors, de túlélte

A balesetet apróbb sérülésekkel úszta meg a 49 éves, zaklatott állapotú asszony. Fotó és további részletek itt.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Komoly esőzés közeleg

A jövő hét elején országszerte megérkező nagyobb csapadékmennyiség jelentősen enyhítheti a szárazságot. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter egy fillért nem költött hirdetésre a Facebookon

képcím

Nadrágszíjas plakátokkal díszítette fel a Fidesz Magyar Péter...

képcím

Magyar Péter: A Tisza Párt nélkül senki sem fog tudni többséget...