Szemtanú: a mentésre küldött honvédségi helikopter okozta a siklóernyős tragédiát

Startlap - Startlap
Oroszi Zsolt vasárnap teljes épségben landolt egy fán, mégis életveszélyes állapotban került kórházba. A balesetet közvetlen közelről figyelő barátja szerint a bajt a mentőhelikopter okozta, amiről előre tudták, hogy nem jó ötlet használni. Esti hírösszefoglaló.

Szemtanú: a mentésre küldött honvédségi helikopter okozta a vasárnapi siklóernyős tragédiát

Illés Viktor vasárnap együtt siklóernyőzött Oroszi Zsolttal, akinek gondjai támadtak a leereszkedéssel, így végül egy fán landolt. Oroszi ekkor még teljes épségben volt, mégis életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. Illés szerint a mentésre kirendelt honvédségi helikopter miatt történt a tragédia amelynek érkezésekor a mentőorvos már előre jelezte, hogy bajt okozhat a gép. Az esetről több videó készült, amelyeket a további részletekkel együtt itt találsz.

Az ügyészség elfogadta az ítéletet: Kaleta Gábor nem megy börtönbe

Kicsit több mint félmilliós pénzbüntetéssel és felfüggesztett szabadságvesztéssel úszhatja meg a pedofil-ügyét a volt perui nagykövet, ugyanis a Fővárosi Főügyészség tudomásul vette az ítéletet. A sajtónak elárulták, miért felfüggesztett börtönt kértek. Magyarázatukat erre a linkre kattintva olvashatod.

A bíróság döntése elég nagy vihart kavart, hiszen Kaleta Gábor számítógépén 19 ezer gyermekpornográf tartalmú felvételt találtak. Jogosak az indulatok, tényleg túl enyhe az ítélet? Ebben a cikkben az évtizedeken át bíróként dolgozó szerző, dr. Sándor Zsuzsa ad alapos választ a kérdésre.

Tiborcz István: Nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer

A miniszterelnök veje 23 évesen szerződött Hódmezővásárhely a város LED-es közvilágításának kiépítésére Lázár János vezetése alatt. Ekkor szerezte meg az első milliárdját, amit aztán kormányzati megrendelések hada, majd pedig az EU csalás elleni hivatala, az OLAF vizsgálata követett. Erről, vagyis az Elios-ügyről a nyilvánosságot amúgy kerülő Tiborcz Istvánt roppant szemérmesen nem kérdezték a vele készült új interjúban. De aggodalomra semmi ok, a beszélgetés így is hemzsegett az erős mondatoktól. Tiborcz legérdekesebb állításait ebben a cikkben idézik.

Pánikgombbal riaszthatják a tanárok az iskolaőröket

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence a parlamentben tájékoztatott az iskolákban szeptemberben induló új intézményről. Minderről bővebben itt írnak.

A siófoki polgármester betiltaná az utcai alkoholfogyasztást

MTVA/Bizományosi: Lehotka László [sc_cts_position slug="roadblock020" clear="1"]

Lengyel Róbert a Facebook-oldalán közölte, hogy a következő testületi ülésen javaslatot tesz a közterületi alkoholfogyasztás betiltására, továbbá az alkoholvásárlás korlátozására. Az intézkedésekről itt írnak bővebben.

Kamupártok vezetői ellen emeltek vádat, Seres Mária lehet az érintett

A 2014. évi országgyűlési választások alkalmával a kampánycélra kapott állami támogatásból 117 millió forintot eltulajdonított, illetve főként magáncélokra használt fel egy házaspár – áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádiratában. Ebben nevek nem szerepelnek, ugyanakkor szinte bizonyos, hogy Seres Máriáról és Stekler Ottóról van szó. Részletek itt.

Kásler Miklós főtanácsadója: Az ember dönthet úgy, hogy meg akar halni vagy korábban akar meghalni, de azt ne a társadalomnak a rovására tegye

Dr. Kollár Lajos érsebész professzor, Kásler Miklós főtanácsadója volt a Bayer Show legutóbbi vendége. A műsorban természetesen a koronavírus is téma volt, főként annak az esetleges második hulláma, de a címben idézett mondat a népegészségügyi intézkedésekkel kapcsolatban merült fel. Azon túl, hogy értekeztek egy kicsit a szalonnát evő magyar emberről, bedobták a szűrővizsgálatok kötelezővé tételének, illetve a megemelt társadalombiztosítási járulék ötletét. Kíváncsi vagy, mi hangzott el? Akkor kattints ide.

A 91 évesen elhunyt Ennio Morricone elméje az utolsó pillanatig tiszta volt, és még a közönségnek is köszönetet mondott halálos ágyán

1955-ben kezdett filmzenéket írni, majd Sergio Leone Egy maréknyi dollárért című spagettiwesternje hozta el az áttörést a számára, amit egy 60 éven át tartó lenyűgöző karrier követett. Ennio Morricone 91 évesen, egy római klinikán hunyt el, egy szerencsétlen esést követően. A méltán híres zeneszerző munkásságáról, életéről haláláról erre a linkre kattintva olvashatsz.

Túl olcsónak tartották a lopott telefont a szombathelyi rablók, ezért visszaadták

Szombathely Fő terén szombat hajnalban raboltak ki négy fiatal. A Vas Megyei Főügyészség indítványozta a két elkövető letartóztatását, akik nemcsak raboltak, de bántalmazták is a sértetteket. Az eset körülményeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Budapest az egyetlen város Európában, ahol a levegő már most szennyezettebb, mint a járvány előtt

Fotó: Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Miközben a koronavírus miatt elrendelt korlátozásoknak köszönhetően a világban számos helyen javult a levegő minősége, Budapesten más a helyzet. A teljesség kedvéért jegyezzük meg, hogy mindez csak egy paraméter tekintetében érvényes, a többi légszennyező anyagra nézve nem tapasztalható növekedés. Részletek itt.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Lyukakat fúrtak és gázolajat locsoltak három egészséges...

képcím

Magyarok haltak meg egy sportrepülőgép-balesetben

képcím

Videón a légibemutatón történt szerencsétlenség