Szél Bernadett: Merkely Bélának nincsenek meg azok a kórházi adatok, amikre ő maga hivatkozott

Startlap - Startlap
A független képviselőtől a SOTE rektora előbb 15, majd 45 napot kért a válaszadásra, amely végül csak annyiból állt: nincs is mit elküldeni. Esti hírösszefoglaló.

MTVA/Bizományosi: Róka László

Szél Bernadett: Merkely Bélának nincsenek meg azok a kórházi adatok, amikre ő maga hivatkozott

“Ha nincs semmilyen adatuk a kórházban és lélegeztetőn levők oltottságáról, akkor Merkely Béla október végén mégis milyen adatokat közölt?”

– tette fel a kérdést a független képviselő, akitől a SOTE rektora előbb 15, majd 45 napot kért a válaszadásra, amely annyiból állt: nincs is mit elküldeni. Bővebben.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság elnöke szerint “mindenkitől elvárható”, hogy ne a két ünnep között igényeljen közadatokat

Péterfalvi Attila kollégáinak munkaidőben sem kellett mostanában annyira sietnie, hiszen a veszélyhelyzetre hivatkozva a törvényileg megszabott kétszer 15 napos határidő kétszer 45 naposra nyúlt. Részletek.

Orbán Viktor újabb béremelést jelentett be: plusz 10 százalékot kapnak a rendőrök és a katonák

Ahogy az várható volt, a fegyverpénz mellett a kormány egyéb módon is igyekszik oszlatni a feszültségeket a fegyveres erőknél, ahol másfél éve tart a felmondási tilalom. A miniszterelnök szerint “fantasztikus munkát” végeztek, például mert “migránsok tömegeit” állították meg a határnál. Orbán Viktor további emelésekről is tájékoztatott.Videó.

Kiderült, melyik szájmaszk nem jó az omikron ellen

Andrew Redington/Getty Images

Kanadai szakemberek adtak útmutatót az eddigieknél fertőzőbb variánssal szembeni védelemmel kapcsolatban. Íme.

A korrupcióval vádolt Boldog István elárulta, hova tűnt: a családot választja a “választópolgárokon való segítség” helyett

A fideszes Boldog István, akire hat év börtönt kért az ügyészség, különös indokkal magyarázta a mezőtúri tévének visszavonulását: 55 évesen el kellett gondolkoznia azon, mi a fontosabb, a politikai karrier, vagy a család. A kevésbé szeretetteljes folytatásban Boldog perekkel fenyegette meg azokat, akik “saját frusztráltságukat” rokonain vezetik le. Bővebben.

Polt Péter idén is beült egy karácsonyfa mellé beszédet mondani

A legfőbb ügyész némi bevezető után öt percen át méltatta hivatala munkáját, amely szerinte “változatlanul Európa élvonalába tartozik”, és amelynek dolgozói

“éber és buzgó őrei az állami jogrendnek, kötelességszerű üldözői a jogrend megtámadóinak, pártatlan keresői az igazságnak.”

Sajnos Polt Péter tavalyi monológja kicsit izgalmasabb volt, de azért az ideit is érdemes megnézni, főleg, ha a karácsonyi hangulatban szeretnél mindent megtudni az olajozottan teljesítő magyar ügyészi szervezetről. Videó.

Újabb vakcinát fogadott el az Európai Unió

Nem, nem a Szputnyikot, hanem a Novavax és az Indiai Szérum Intézet közös oltóanyagát. További információkért katt ide.

Mi történik akkor, ha a dolgozó rosszul lesz a kötelező oltástól?

Felelőssé tehető-e a munkáltató azért, ha kötelezővé tette az oltást, majd az egy munkavállalónál mellékhatást okoz? A vonatkozó kormányrendeletben nincs erről szó, és a kérdés eldöntésében sem a Munka Törvénykönyve, sem a bírósági gyakorlat nem tud segíteni. Részletek.

Az Apáczai diákja bejutott a világ (egyik) legjobb egyetemére

Az ELTE Apáczai János Gimnázium diákja már a kémia olimpiákon is remekelt. A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium hallgatójával együtt, akinek a Yale-re sikerült felvételt nyernie, így immár két magyar tanuló került be idén a legjobbak közé. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Rejtélyes lopakodórepülőt találtak a Google Térképen

U.S. Air Force/Getty Images

A gép az Egyesült Államok Légierejének B2-es lopakodó nehézbombázójára hasonlít, többen Kína és az Egyesült Államok közti fokozódó feszültséget sejtik a felvétel hátterében. Fotó és további részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Várkonyi Andreától Ákosig a fél magyar elit felvonult Orbán...

képcím

Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés

képcím

Baki: Mészáros Lőrinc-ösztöndíjat hirdetett a Honvédelmi...