Székesfehérváron sem lesz tűzijáték

Startlap - Startlap
Augusztus 20-án az egykori koronázóváros is kihagyja a látványosságot. Mint kiderült, nem először tesznek ilyet. Esti hírösszefoglaló. 

Székesfehérváron sem kérnek a tűzijátékból

Az önkormányzat, a fehérváriak korábbi döntésének megfelelően, idén sem rendez városi tűzijátékot Szent István ünnepén és így volt ez az elmúlt két Szilveszteren is – közölte honlapján a Cser-Palkovics András fideszes polgármester vezette székesfehérvári önkormányzat. Részletek

Lázár elnézést kért a katásoktól

Bár magára nézve képviselőként, nem pedig miniszterként hivatkozva kért elnézést, azért még így is ő az egyetlen az Orbán-kabinet tagjai közül, aki ezt megtette. Íme

Karácsony: Ha rajtam múlna, nem lenne tűzijáték

A főváros első embere azonban nem tud úgy tenni mint azon városok polgármesterei, akik egész egyszerűen lemondták a helyi tűzijátékokat, hogy a pénzt megfelelőbben másra költsék el. Karácsonynak semmilyen mozgástere nincs ezzel kapcsolatban. Bővebben

Szijjártó Moszkvában: az orosz kormány vizsgálja, hogy vehet-e tőlük plusz gázt a magyar kormány

Szijjártó Péter arról beszélt Szergej Lavrov orosz külügyminiszternél tett látogatás után, hogy lehet kommunikációs luftballonokat fújni, de jelenleg orosz források nélkül képtelenség földgázt beszerezni. Részletek

Beindult az élet Tusványoson, megpróbálták utolérni Szánthó Miklóst, aki nem hagyta magát – aztán egy kicsit mégis

Hazai viszonylatban talán nincs még egy olyan közéleti személy, aki többet mondaná ki a “fake news” szóösszetételt, mint az Alapjogok Központ vezetője. A Telex riportere szerette volna némiképp szóra bírni Szánthót, aki megpróbált a szokott módon a két szó mögé bújni. Most azért kicsit elhagyta ebbéli rutinja. Íme.

Bayer Zsolt Tusványoson vallotta be, hogy ő bizony minden nap olvassa a 444.hu-t

A 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor vendége Bayer Zsolt, akik egy nyilvános beszélgetés keretében jelentette ki, hogy nincs olyan nap, hogy kihagyná az általa fake news felületnek titulált portált. Hogy miért is tesz így időről időre, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

Varga Mihály szerint az árstopok hosszú távon nem tarthatóak fel, az agrárminiszter viszont másként látja

Tusnádfürdőn vett részt a “Vihar előtt, vihar után? – Infláció, energiaár, recesszió” című panelbeszélgetésen Varga Mihály pénzügyminiszter, ahol az árstopokról is beszélt. Íme. Mindezt mintha kissé kontrázta volna Nagy István agrárminiszter, aki azt is elmondta, hogy meddig is kellene maradnia még az ársapkáknak.

Gémesi: a kormány tovább gyengítené az önkormányzatok hatáskörét

Gödöllő polgármestere szerint üzenetértékű, hogy a kormány visszahozta a vármegyék és főispánok fogalmát. Gémesi György gondolatai itt érhetőek el az ügyben. 

Feloszlatta az olasz parlamentet az államfő

Csütörtökön Sergio Mattarella olasz államfő feloszlatta az ország parlamentjét. Ezzel egy lehetőség felé nyitotta meg az utat Olaszországban. Bővebben.

 

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ez is érdekelhet

képcím

Lázár: nem mini-Dubaj, hanem maxi-Dubaj épülne Rákosrendezőn

képcím

Újabb két magyar túsz szabadult a Hamász fogságából,...

képcím

Egy magyar túszt is szabadon engedett a Hamász