Szegénységben töltött gyermekkoráról, féktelen bulizásokról is vall új könyvében Kimi Räikkönen

Startlap - Startlap
Az ismeretlen Kimi Räikkönen címmel megjelent a 2007-ben világbajnok Forma-1-es pilóta önéletrajzi könyve.

Az egyelőre csak finnül olvasható kötetben a 38 éves sztár beszámol szegénységben töltött gyermekkoráról, amikor egy pici házban nőtt fel, amelynek az udvaron volt a vécéje.

“A bátyám volt a szerelőm, egy régi mikrobuszban utaztunk a gokartversenyekre. Apám és anyám az összes félretett pénzüket a karrierembe fektették” – elevenítette fel a kezdeteket Räikkönen.

Húszéves korában a Brit Forma Renault sorozatba szerződött, csakhogy ekkor hívták be katonának is.

Egyszer későn és részegen értem vissza a laktanyába, és attól tartottam, hogy ha megbüntetnek, akkor nem mehetek el a következő versenyemre. Így aztán kora reggel kiszöktem, mindenki engem keresett, én meg a tengerparton söröztem. Végül megállapodtam a hadsereggel, hogy ha visszamegyek, akkor hagynak versenyezni

– írta memoárjában.

A kimaradozásról később, már befutott sztárként sem mondott le, saját bevallása szerint 2012-ben 16 napon át egyfolytában bulizott a Bahreini és a Spanyol Nagydíj között. Utóbbit ennek ellenére harmadikként zárta.

A könyv első kiadása napok alatt elfogyott Finnországban, és a hírek szerint már tíz országnak eladták a publikálási jogokat.

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Napi egy tankolás jár csak ársapkásan a Molnál

képcím

Fontos teendőre figyelmeztette ügyfeleit az Elmű-Émász

képcím

A 94 éves David Attenborough könyvben tesz tanúvallomást, hogyan...