Kiemelt Hírek 2020. február 14.

Százmilliókért küldött a kormány rezsiutalványt külföldre, horror postaköltséggel

Startlap Kiemelt Hírek 2020. február 14.
A külföldön élő nyugdíjasok csak magyarországi közüzemi számlákra költhetnék el a kormány nagylelkű támogatását. Esti hírösszefoglaló.

Több száz millió forintnyi rezsiutalvány küldtek ki külföldi nyugdíjasoknak, horror postaköltséggel

Közérdekű adatigénylést nyújtottak be a Magyar Államkincstárhoz, hogy kiderüljön, mennyit költött a kormány a külföldön élő nyugdíjasoknak szánt, kizárólag itthon felhasználható rezsiutalványaira. A mellbevágó választ innen megtudhatod.

Észak-Koreában a koronavírus ellen is gyilkossággal és kényszermunkával küzdenek

A Kínával határos diktatúra egészségügyi rendszere nincs felkészülve egy járványra, és semmilyen eszköztől nem riad vissza annak érdekében, hogy megállítsák a koronavírust. Minderről bővebben itt írnak.

“A beleim kifordultak, gyakorlatilag a kezemben tartottam azokat” – 48 órán belül kiengedte a rendőrség a szomszédot, aki 15 centi hosszan felvágta Erika hasát

A késelés után a nő kénytelen volt további egy éven át egy házban élni támadójával. Az eset körülményeit ide kattintva olvashatod el.

Csak a szülési fájdalmak közben, a mentősöktől tudta meg a 26 éves zsámbéki nő, hogy terhes 

Az édesanya a végsőkig tagadta a terhességét, de a Budai Mentőállomás garázsában mégis megszületett Bianka.

Budafok polgármestere kirúgta a helyi gyermekjóléti központ vezetőjét, akinek kamu lehet a doktori címe

Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere a kommunizmus áldozatainak emléknapján a kerületi városházán rendezett megemlékezésen 2017. február 24-én. (Fotó: MTI/ Illyés Tibor)

Karsay Ferenc polgármester lemondásra szólította fel Daróczi Csillát, a Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ vezetőjét, akit – feltehetően az intézmény korábbi dolgozói – egyebek mellett azzal vádoltak meg, hogy hamisította doktori címét. Az eset előzményeit és friss fejleményeit ebben a cikkben nézheted meg.

Hiába a 24.hu az egyik legolvasottabb magyar újság, Orbán Viktor évértékelőjére sem hívták meg őket

A miniszterelnök sajtórészlege már Orbán Viktor évnyitó sajtótájékoztatójától is megpróbálta távol tartani a portál munkatársait. Akkor Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, valamint Kovács Zoltán államtitkár egymásnak ellentmondóan magyarázkodott. Az indoklás a mostani esetben is különös. Részletek itt.

Lottóláz: minden idők harmadik legnagyobb nyereményét lehet elvinni az ötöslottón

Jelentősen nőtt a játékosok száma az ötöslottón, amelynek e heti fődíja rekordokat dönget. Ha kíváncsi vagy a főnyeremény mértékére, arra, hogy hány szelvényt adtak el, valamint egy telitalálat esélyére, akkor itt folytasd az olvasást.

“El kellene kezdeni leváltani ezt a kormányt” – az ellenzék Dunaújvárosban, a Fidesz az iváncsai polgármester mögé beállva nyerné meg Fejér megye 4-es számú választókerületében az időközit

A két tisztség összeférhetetlensége miatt az időközben Dunaújváros polgármesterévé választott Pintér Tamás lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról, ezért a Fejér megye keleti részét lefedő 4-es számú, Dunaújváros központú egyéni választókerületben időközi választást kell tartani február 16-án. A parlamenti mandátumért heten indulnak, a jelöltek között fideszes politikus nincs: a kormánypárt egy független jelöltet támogat, Iváncsa polgármesterét, Molnár Tibort. Az ellenzéki összefogás a jobbikos Kálló Gergely mögé sorakozott be. Ha érdekelnek a részletek, akkor ezt a helyszíni riportot ajánljuk a figyelmedbe.

“Láttuk már korábban is olyat, hogy gyerekek figyelmeztetik a családjukat a tűzre, de amit ez az ötéves fiú véghezvitt, az meglehetősen rendkívüli”

Az ötéves Noah Woods vasárnap éjjel ébredt arra, hogy szobájában tűz van. A kisgyerek pánik helyett cselekedett, és olyan hidegvérrel mentette meg az egész családja életét, ami még a sokat látott tűzoltókat is megdöbbentette. A teljes történetet ebben a cikkben ismertetik.

Hirtelen nagyot erősödött a forint

Fotó: Balazs Mohai/Bloomberg via Getty Images

Keresés az oldalon