Kiemelt Hírek 2018. október 15.

Százezreket csalt el gyereke menzapénzével egy jól kereső NAV-os dolgozó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. október 15.
A férfi ellen költségvetési csalás ügyében indított vizsgálatot a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Blikk értesülései szerint több mint kétszázezer forintot elcsalásával gyanúsítanak egy NAV-os dolgozót, aki jogosulatlanul kért gyermekének ingyenes étkezést az óvodai menzán.

A gyermekvédelmi törvény értelmében térítésmentes óvodai ebéd 2015-től azokban a családokban jár a gyermekeknek, ahol az egy főre jutó jövedelem nem éri el a minimálbér nettó összegének 130 százalékát. Ez az összeg 2015-ben 89 ezer, idén pedig 119 ezer forint volt. A nyíregyházi kirendeltségen kormánytisztviselői státuszban dolgozó férfi volt felesége szerint gyermeke apja házasságuk idején havi nettó 350 ezer forintot keresett.

2015-ben váltak el útjaink, és 2016-ban költöztem el tőle végleg. A gyerekkel kapcsolatos óvodai adminisztrációt mindig is ő intézte. Néhány hónapja tudtam meg, hogy az intézményben nem fizetett a lányunk étkezéséért. Először azt hittem, az én adataimmal élt vissza: a keresetem alapján ugyanis jogosult lennék ilyen kedvezményre

– közölte a volt feleség. A nyomozati anyagok szerint a férfi 2015 és 2017 között a saját nevében nyilatkozott az óvodában arról, hogy gyermeke ingyenes étkeztetésre jogosult, így összesen 216 140 forintos költségtől kímélte meg magát.

Az ügyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága, valamint a rendőrség részéről a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya vizsgálja, mivel a férfi a NAV állományát erősíti, és ezért költségvetési csalásról van szó.

Keresés az oldalon