Kiemelt Hírek 2021. március 10.

Számonkérték Zachert, kemény szavakkal reagált az orvos

Startlap Kiemelt Hírek 2021. március 10.
Ceglédi Zoltán keményen nekiment a kínai vakcinával kapcsolatos korábbi kijelentése miatt. Most nyíltan válaszolt neki az orvos. Esti hírösszefoglaló.

Zacher száján olyan káromkodás csúszott ki, amit nehezen tűr a nyomdafesték

Miután a közismert toxikológus korábbi, a kínai vakcinát elutasító véleménye után, mégiscsak annak elfogadásáról beszélt, Ceglédi Zoltán elemző-humorista keményen nekiment az orvosnak. Számon kérve azt, hogy voltak akik az ő, szakmainak tartott állásfoglalását szem előtt tartva utasíthatták vissza az ázsiai oltóanyagot, és esetleg így válhattak áldozataivá a járványnak. A szinte mindig úriemberként viselkedő orvosból ezen hír hallatára csúszott ki egy erősen cifra vélemény, amikor Ceglédivel szemben megfogalmazta azt. Zácher mondanivalója, és magyarázata ebből a cikkből tudható meg. 

Muszáj rangsorolni, kit küldenek az intenzívre

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A 444-nek nyilatkozott egy vidéki, neve elhallgatását kérő orvos, aki arról beszélt, hogy olyanokat veszítenek el, akiknek akár még 20-30 évük lenne. A cikk lényegi részei itt érhetőek el. 

Megszűnik négy üzletlánc Magyarországon

A divatáru ágazat is a koronavírus-járvány ˝áldozata˝, ebbe a kategóriába tartoznak a bezáró üzletláncok is. Hogy melyek is ezek, ide kattintva azonnal megtudhatjuk. 

A Politico élesen kritizálta a magyar oltási programot

A Politico szerdán azt írta, hogy Magyarország eddig csupán a rendelkezésére álló vakcinák 56 százalékát használta fel, amivel ebben a tekintetben sereghajtó az unióban. Kovács Zoltán államtitkár nem is hagyta szó nélkül a hírportál állítását, kemény szavait itt lehet elérni. 

Megvan, ki fogja gyártani a védettségi igazolványokat

Ha valaki megkapta a védőoltást, nem kell igényelnie külön az igazolványt. Az állam hivatalból postázza az ingyenes kártyát, annak kiállítását külön nem kell kérni. A védőoltást igazoló kártyának nincs érvényességi ideje. Most szerdán pedig már az is kiderült, ki fogja gyártani. Bővebben

Hogyan szerzett pár hónap alatt egy nagyvárosnyi szavazót a Jobbik?

A 2019-ben a bejutási küszöb környékére zsugorodott párt hónapok óta növeli népszerűségét. A Hvg.hu most utánajárt, mi is lehet mindennek a hátterében. Részletek

Demeter Szilárd 23 milliárdból hangolná újra a magyar popkultúrát

Minderről Demeter a Mandiner.hu-n megjelent cikkben ír, ahol bejelentette a tágabban vett magyar popkultúra újrahangolásának tervét. Hogy ez mit is jelent egész pontosan, az ide kattintva azonnal ki fog derülni.

Kiderült, mikortól nyit Spanyolország az oltott turisták felé

Fotó: Getty Images

Erről az ország turisztikai minisztere beszélt egy szerdai rádióinterjú során. A spanyoloknak a tavalyi év után rendkívül fontos a turizmust beindítani, de kizárólag csak érvényes oltással rendelkezőket engednek be. Bővebben.

Keresés az oldalon