Szájer-videó: váratlan fordulat történt a belga tévénél

Startlap - Startlap
A decemberi brüsszeli ereszcsatornás szökési próbálkozásról és az azt követő rendőri akcióról készült felvétel folytatása nem a beharangozottak szerint alakult. Az Euronews értesülései szerint a brüsszeli ügyészség intézkedett. Reggeli hírösszefoglaló.

Szájer-videó: váratlan fordulat történt a belga tévénél

A VTM belga tévécsatorna csütörtök este egy igen alapos, ötperces előzetes betekintést adott abból a felvételből, amely egy parádés véletlennek köszönhetően készülhetett el Szájer József decemberi brüsszeli ereszcsatornás szökési próbálkozásáról és az azt követő rendőri akcióról. Az ígért folytatás azonban mégsem a beharangozottak szerint alakult. Az Euronews értesülései szerint a brüsszeli ügyészség intézkedett. Mi történt? Ebből a cikkből megtudhatod.

Orbán bejelentette: változnak a kijárási korlátozás és az üzletek nyitvatartásának szabályai

A miniszterelnök a szokásokhoz híven a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában indította a péntek reggelt.

Bennem nincs kétség afelől, hogy szabad nyarunk lesz, mert lesz elég vakcinánk

– közölte Orbán Viktor, ugyanakkor az is kiderült, hogy egyelőre nem a nyitás, hanem az átszervezések ideje jött el. További információkért katt ide.

Az Európai Parlament kész bíróság elé menni, ha az Európai Bizottság nem indítja meg a jogállamisági mechanizmust

Csütörtökön jókora többséggel szavazták meg Brüsszelben az állásfoglalást, amelyben a jogállamisággal kapcsolatos szabályokat késedelem nélkül alkalmazására szólítanak fel. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja kiakadt. Bővebben.

Az ózdi kórház főorvosa: “Azokat a felvételeket képzeljék el nálunk, mint amilyenek tavaly Olaszországban készültek”

Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója a helyi televízió kamerái előtt nyilatkozott az intézményben uralkodó válságos állapotokról. Videó és egyéb részletek itt.

Fekete-Győr propagandistafenyítése még finomított változatban is több sebből vérzik

Fotó: MTI/Mónus Márton

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb figyelmet kapott javaslata a Momentum részéről a propagandista-újságírók szakmától való eltiltásának ötlete volt. Fekete-Győr András elnök március elején egy saját videóban tárta fel az elképzelést, amelyről aztán egy héttel később a Hír Tv vendégeként már árnyaltabban fogalmazott. Ezzel együtt is számos kérdés maradt a témában, így ebben a cikkben egyrészt Fekete-Győrhöz fordultak, hogy tisztázza elképzeléseit. De nem csak ez a gond. Tényleg erre van szüksége a magyar médiának? Nem ijesztő, hogy egy politikus a neki ellenszenves újságírók elhallgattatásáról vizionál? Hogyan lehetne egyáltalán kivitelezni mindezt? A médiaszakértő, a szakmai szervezet elnöke és a jogász elmondja véleményét.

Bicske éves költségvetésének kétszereséből építenek sportcsarnokot a negyedosztályú városi kézicsapatnak

A 12 ezer lakosú városban van már csarnok, üresen és elhagyatottan áll, alig 100 méterre a beruházás tervezett helyszínétől. A Bicskei TC 7,8 milliárdos létesítményének a fenntartása is komoly terheket róhat Bicskére. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Rékassy Balázs: Tragédia, hogy a kormány ilyen lassan kapcsolt, pedig előre figyelmeztették őket

Most naponta már 250 ember elvesztése a következménye az elkésett intézkedéseknek

– fogalmazott Rékassy Balázs orvos, egészségügyi szakközgazdász, a főváros egészségügyi tanácsadója, aki szerint a kormánynak minden információ a rendelkezésére állt egy normális vészhelyzeti forgatókönyv kidolgozására, de ez nem történt meg. Részletek itt.

Sok millió forint bírságot hoznak haza az autósok külföldről, csekk helyett elzárás is lehet a vége

Miután a rendőrség a közelmúltban néhány tanáccsal kiegészítve megosztotta egy olyan magyar autós történetét, akinek az osztrákoktól kapott közlekedési bírságát a magyar rendőrség továbbította, feltettek néhány érdekes kérdést az ORFK-nak. Mi köze a magyar rendőrségnek a külföldi bírsághoz? Elévülhet az ilyen típusú büntetés? Mennyi pénzt szabálytalankodtunk össze, és honnan jön a legtöbb felszólítás? A válaszokért erre a linkre kattints.

Csokinyúl-körkép: mit és mennyiért árulnak a boltokban?

Fotó: Stephen Chernin/Getty Images

Tudtad, hogy minden évben csak húsvétkor mintegy 5 milliárd forint értékben vásárolunk be csokoládéból? Ez főleg csokitojás és csokinyúl formájában érkezik a háztartásokba. No de milyen kínálatra számíthatunk az idén, és mennyi pénzért? És hogyan lett a nyúl az ünnep szimbóluma? Erről szól ez a cikk.

Alig indult el a felmelegedés, máris hidegfront rondít bele

A hideg légáramlat többfelé okoz esőt, és a hőmérséklet is visszaesik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

EP: megszavazták a magyar soros elnökség elleni fellépést

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást